Denník N

Lekárka z Kysúc: 37-ročný pacient u nás dva týždne bojoval o život. Mladý, zdravý, neočkovaný

Foto N - Tomáš Benedikovič
Foto N – Tomáš Benedikovič

Lekári z Kysuckej nemocnice v Čadci pripravili letákové noviny, kde vyvracajú časté hoaxy o očkovaní a covide. Chcú takto zvýšiť nízku zaočkovanosť v regióne.

Kysuce patrili počas druhej vlny pandémie covidu k najviac zasiahnutým regiónom. V septembri 2021 sa radia k najmenej zaočkovaným. Lekári z Kysuckej nemocnice pripravili projekt Zdravé Kysuce, ktorým chcú očkovanie a povedomie o covide zvýšiť.

„Okrem podpory očkovania to môže pomôcť obnoviť dôveru v odborné inštitúcie a zosilniť hlas lekárov, ktorý zaniká v politickom šume,“ hovoria o projekte tvorcovia.

Do domácností distribuovali 30-tisíc letákových novín. Jednou z lekárok, ktorá sa na nich podieľala, je Miroslava Galgánková, ktorá je vedúcou lekárkou vakcinačného centra v Čadci a pracuje ako anestéziologička a intenzivistka na oddelení anestéziológie a intenzívnej medicíny v Kysuckej nemocnici v Čadci.

Prečo vznikla vaša iniciatíva?

Riaditeľ Kysuckej nemocnice v Čadci zverejnil cez sociálne siete postoj primárov a námestníka pre zdravotnú starostlivosť k aktuálnej pandemickej situácii na Kysuciach a k medializovanej nízkej zaočkovanosti v 

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Koronavírus

    Očkovanie proti koronavírusu

    Rozhovory

    Slovensko

    Teraz najčítanejšie