Denník N

Príbeh rodičov, ktorí uprednostňujú zaťa pred vlastnou dcérou: Prosili sme ho, aby od nej odišiel

Ilustračné foto - Flickr.com/Hernán Piñera
Ilustračné foto – Flickr.com/Hernán Piñera

Rodičia rozprávajú o tom, ako sa zaťovi snažili vysvetliť, že ich dcéra ho len zraní.

Keď Magde a Milanovi ich dcéra oznámila, že odchádza od manžela, vydýchli si. Poviete si – to nie je nič nezvyčajné, sú rodičia, ktorí vidia, že sa ich dcéra v manželstve trápi, je nešťastná, možno je jej manžel násilník, alkoholik, gambler, a myslia si, že jej a aj ich vnúčatám bude lepšie bez neho.

Sú aj prípady, keď boli rodičia proti manželstvu svojej dcéry od začiatku a jej odchod od manžela budú vítať slovami, že však my sme ti to hneď hovorili, a nepočúvala si nás.

Príbeh Magdy a Milana je však špecifický – oni rozpad manželstva svojej dcéry uvítali hlavne preto, lebo sa konečne začalo voľnejšie dýchať ich zaťovi.

„Naša dcéra sa jednoducho nehodí na manželstvo, veď nie každý sa musí, a má tendencie ubližovať najbližším ľuďom. Nehovorí sa mi to ako jej mame ľahko, ale je to tak,“ rozpráva Magda o svojej jedinej dcére.

„V jej okolí je veľa nešťastných, zlomených ľudí,“ hovoria Milan a Magda a myslia tým hlavne zaťa, ale vlastne aj seba.

Patologická klamárka

„Naša dcéra začala klamať niekedy na základnej škole. Najprv to boli také bežné veci, že stratila vreckové alebo ,zabudla‘, že bude písomka, a preto dostala zlú známku. Alebo mi zaklamala, že sa ide učiť ku kamarátke, a pritom išli do kina. Hnevalo ma to, aj som jej to vyčítala, ale nezdalo sa mi to až také extrémne,“ hovorí Magda.

Potom sa to však

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Rodičovstvo

Rodina a vzťahy

Teraz najčítanejšie