Denník N

Fico znovu volá Pellegriniho do koalície. Zároveň Hlas vykresľuje ako liberálov, ktorí chcú toalety pre transsexuálov

Peter Pellegrini a Robert Fico v parlamente po rozdelení Smeru. Foto – TASR
Peter Pellegrini a Robert Fico v parlamente po rozdelení Smeru. Foto – TASR

Aktualizované 17.35 – Neviem, akým prejavom spolupráce je nakydať na každej tlačovke na Hlas a jeho predstaviteľov, reagoval na Fica Pellegrini. Výzvu Smeru označil za neúprimnú a kalkul.

Predseda Smeru Robert Fico po niekoľkých dňoch opäť vyzval Hlas Petra Pellegriniho, aby vytvoril predvolebnú koalíciu s jeho stranou.

Urobil to spontánne na tlačovke v parlamente, keď sa ho redaktor Markízy spýtal, či by spolupracoval s hnutím Sme rodina Borisa Kollára, ak by odišlo zo súčasnej vládnej koalície.

Fico najprv zopakoval to, čo pri podobných otázkach hovorí už dlhé roky: že nikdy nepredvída, s kým bude spolupracovať a s kým nie, že podstatné sú výsledky parlamentných volieb a „každá strana, ktorá dosiahne nad päť percent, má právo sadnúť si za okrúhly stôl a rokovať“.

Vzápätí trojnásobný predseda vlády, ktorý je už druhý rok opozičným poslancom, pripomenul svoje vyhlásenie zo soboty, v ktorom Pellegriniho otvorene vyzval na vytvorenie predvolebnej koalície. Teraz to zopakoval. „Základom stabilnej vlády do budúcnosti je blok Smeru a Hlasu,“ povedal predseda Smeru.

„Prosím, počúvajte moje predikcie, už ich hovorím pol roka,

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Hlas

Peter Pellegrini

Robert Fico

Smer

Slovensko

Teraz najčítanejšie