Denník N

Byť single nie je hanba a byť na Tindri takisto nie. Zrelí ľudia hovoria o hľadaní vzťahu cez zoznamovaciu aplikáciu

Ilustračné foto - Flickr
Ilustračné foto – Flickr

„Po rozvode som bola veľmi neistá, či ešte budem mať hodnotný vzťah, či sa dokážem zaľúbiť. Zaľúbenosť patrí k bezstarostnosti. Ja som mala dieťa, zodpovednosť,“ hovorí textárka, blogerka a fotografka Marika Beňadik Majorová. Mala pocit, že ako matka nemá dostatok času a príležitostí na nadväzovanie kontaktov. Vďaka aplikácii Tinder spoznala pred takmer dvomi rokmi svojho priateľa a prešla aj spoznávaním samej seba.

„Som neskôr zrejúci typ, prvého priateľa som mala neskôr, vydávala som sa neskôr, aj dieťa som mala neskôr ako moji rovesníci. Nikdy som nemala ani typicky búrlivé obdobie, nechodila som na diskotéky, ležala som v knihách a chodila na krúžky. A zrazu, keď mám kariéru a dieťa, a po rozvode chuť ísť iba na rande, ale neviem úplne, ako na to, objavila som Tinder,“ hovorí Marika, ktorá mala pocit, že prežíva druhú pubertu. „Našťastie ma dieťa držalo nohami pevne na zemi, takže som nemohla úplne uletieť.”

Už dva roky na Tindri nie je, ale túto zoznamovaciu aplikáciu vníma cez pohľad ženy, matky, podnikateľky ako vhodný IT nástroj, ktorý vám ukáže, kto vo vašom okolí tiež niekoho hľadá, a výrazne tak zjednoduší prvý kontakt.

Tinder bol dlho vnímaný ako zoznamovacia aplikácia s cieľom stretnutí na jednu noc.

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Vzťahy

Rodina a vzťahy

Teraz najčítanejšie