Denník N

Sagana odmietli, Svrčeka zobrali. Mladý Slovák vyhral 15 pretekov a bude jazdiť v najlepšom tíme sveta

Keďže Peter Sagan sa od budúcej sezóny presúva do druhodivízneho tímu Total Énergies a budúcnosť jeho brata Juraja a Eriku Bašku je nejasná, slovenskej cyklistike hrozilo, že od budúcej sezóny nebude mať zástupcu vo World Tour.

To sa však nestane, pretože belgický tím Deceuninck – Quick-Step ohlásil podpis zmluvy s 18-ročným talentom Martinom Svrčekom. Slovák sa k tímu pripojí v júli 2022, odkedy mu začne platiť dvaapolročný kontrakt.

„Som nesmierne šťastný, pretože Deceuninck – Quick-Step je najlepší tím na svete. Mojím snom bolo dostať sa do World Tour, ale nedokázal som si predstaviť, že podpíšem zmluvu s týmto tímom. Páči sa mi na ňom všetko: atmosféra, víťazný duch, história aj dresy, ktoré v pelotóne vždy vyčnievajú,“ uviedol Svrček na webe tímu.

Quick-Step je dlhodobo tímom, ktorý vo World Tour dosahuje najviac víťazstiev ročne, aj v tejto sezóne dominuje so 62 víťazstvami. Šéf tímu Patrick Lefevere povedal, že Svrčeka sledovali už dlhší čas.

„Sme presvedčení, že v našom tíme ukáže svoj ohromný potenciál. Má ešte len osemnásť, no už dosiahol niekoľko skvelých výsledkov. Chceme mu pomôcť zlepšovať sa a nadobudnúť viac skúseností v profesionálnom pelotóne,“ uviedol Lefevere.

Svrček prvú polovicu budúcej sezóny odjazdí v talianskom kontinentálnom tíme Biesse Carrera, ktorý sa špecializuje na prácu s cyklistami do 23 rokov. Počas tohto polroka by si mal zvyknúť jazdiť dlhšie preteky a potom sa pripojí ku Quick-Stepu.

Vo World Tour by tak mohol debutovať už v devätnástich rokoch, rovnako ako kedysi Peter Sagan. Kto vlastne Martin Svrček je a čím zaujal jeden z najlepších svetových tímov?

Súper sa ho nevedel striasť

Mladý Slovák si v uplynulých mesiacoch urobil meno

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Cyklistika

Šport a pohyb

Teraz najčítanejšie