Denník N

Fico spravil z Kollára nezaslúženého hrdinu

Predseda parlamentu je len podvodník, tak sa môže mafiánovi Ficovi posmievať.

Na Slovensku sa medzi politikmi a oligarchami krvopotne vytvára akýsi rebríček hodnôt. Chvíľami to vyzerá na jeden krok vpred, dva kroky vzad.

Napríklad v marci 2019 v rozhovore pre Aktuality Jaroslav Haščák vyhlásil: „Radšej budem žiť s povesťou korupčníka a mať goriliu hlavu, ako byť spájaný s vraždou.“ Spolumajiteľ Penty týmto výrokom nepriznal, že je korupčník, ale keby si mal vybrať, radšej by bol podvodníkom ako vrahom. To dá rozum. Kto normálny by chcel radšej zabíjať ľudí ako kradnúť? Toto bol spomínaný drobučký krok vpred.

Teraz po vyše štyroch rokoch však urobil dva veľké kroky späť Robert Fico vetou, ktorej sa už nikdy nezbaví. Vyhlásil totiž, že je lepšie byť mafiánom ako plagiátorom. Reagoval tak v parlamente počas slovnej potýčky s Borisom Kollárom na jeho obvinenie, že on sám stál na čele mafie, ktorú teraz vyšetrujú.

Predseda Smeru zvyčajne máva svoje vyhlásenia pod kontrolou, ale táto jeho improvizácia je totálna havária. Dáva ňou za pravdu tým, čo tvrdia, že je naozaj v panike.

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Boris Kollár

Robert Fico

Komentáre

Teraz najčítanejšie