Denník N

Mapa testovacích miest: Kde stojí antigén päť eur a budú PCR testy zadarmo?

Ak nie ste zaočkovaní, test budete potrebovať na čoraz väčšom počte podujatí.

Nie ste zaočkovaní ani ste neprekonali covid? Čím bude situácia horšia, tým častejšie budete potrebovať test – bude sa od vás vyžadovať na väčšom počte miest. PCR test platí 72 hodín, ale preukázať sa ľudia môžu aj antigénovým testom. Ten platí kratšie – 48 hodín od odberu.

Test treba napríklad už v červených okresoch, aby ste mohli ísť na terasu reštaurácie. Červených je od budúceho týždňa väčšina okresov. Bez testu sa nezaočkovaný človek, ktorý neprekonal covid, nedostane ani na svadobnú hostinu či kar. A to bez ohľadu na farbu okresu. Test nezaočkovaní potrebujú, aj keď idú na návštevu do nemocnice alebo domova sociálnych služieb.

Test môže stáť päť a viac eur

Antigénové testy už nie sú zadarmo a všetky sa platia. Sú dve kategórie. V niektorých nemocniciach či zdravotníckych zariadeniach spravia antigénový test za päť eur. Tieto zariadenia to majú nariadené z ministerstva a testy dostávajú zo štátnych hmotných rezerv. Takýchto miest je sedemdesiat a nájdete ich na mape nižšie.

Na test sa objednáte cez stránku korona.gov.sk, poplatok zaplatíte na mieste. Na to, aby ste získali test s garantovanou cenou päť eur, nemusíte mať príznaky ani nič podobné. Stačí sa objednať a termín dostane každý.

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Koronavírus

    Plošné testovanie

    Slovensko, Zdravie

    Teraz najčítanejšie