Denník N

Namiesto matraca má seno, na tlačovku prišiel ako Joker. Ukrajinec Usyk porazil Joshuu a je majstrom sveta

Oleksandr Usyk. Foto - AP/Frank Augstein
Oleksandr Usyk. Foto – AP/Frank Augstein

Olexandr Usyk síce rád zabáva okolie, no so svojimi opaskami bol najdominantnejším zápasníkom, akému Brit kedy čelil.

Kto si pri bojových umeniach potrpí na urážky a potýčky medzi súpermi počas tlačových konferencií, táto musela byť preňho mediálnou nudou.

Zvlášť po tom, čo sa populárny mexický boxer Canelo Álvarez na tlačovke takmer pobil so svojím súperom Calebom Plantom pri inom očakávanom zápase a video obletelo svet.

Teraz to bolo iné. Anthony Joshua si s ukrajinským vyzývateľom a neporazeným šampiónom Olexandrom Usykom navzájom prejavoval rešpekt.

Usyk však tlačovku aspoň trochu ozvláštnil, keď prišiel oblečený ako Joker a sľuboval, že ľudia si budú jeho zápas s Joshuom pamätať navždy. Slová do bodky splnil a prekvapil boxerský svet, keď Brita po dvanástich kolách presvedčivo porazil na body.

Podľa britského denníka The Guardian zápas sledovalo na štadióne anglického futbalového klubu Tottenham Hotspur až 68-tisíc ľudí.

„Víťazstvo pre mňa znamená veľa. Zápas prebiehal presne tak, ako som očakával. Prišlo niekoľko momentov, keď na mňa Anthony zatlačil, ale nebolo to nič vážne,“ povedal nový šampión po zápase pre Sky Sports.

Joshuu sledoval z tribúny

„Usmieva sa tak často, že jeho medzera medzi zubami je rovnako slávna ako on,“ napísal o ňom novinár Coral Barry z BBC.

Keď ho pred troma rokmi navštívil štáb televíznej stanice Sky Sports, aby o ňom nakrútil dokumentárny film, privítal ich na tichom vidieku, kde

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Šport a pohyb

Teraz najčítanejšie