Denník N

Sagana odstavil prvým nástupom. Alaphilippe obhájil titul majstra sveta, diváci ho urážali

Julian Alaphilippe v cieli MS v Leuvene. Foto - TASR/AP
Julian Alaphilippe v cieli MS v Leuvene. Foto – TASR/AP

Šéf tímu Deceuninck – Quick-Step Patrick Lefevere o ňom v minulosti vyhlásil, že „jazdí emóciami“, čím narážal na jeho agresívny a divácky atraktívny štýl jazdy.

Francúzsky cyklista Julian Alaphilippe sa nikdy nebál útočiť a potvrdil to aj na nedeľných majstrovstvách sveta v belgickom Leuvene, keď vo svojom typickom štýle obhájil vlaňajší titul. Aj v nasledujúcej sezóne tak bude jazdiť v dúhovom drese.

Alaphilippe sa stal len siedmym cyklistom histórie, ktorý dokázal vyhrať dvakrát po sebe, Peter Sagan je stále jediným, ktorému sa to podarilo trikrát.

Rovnako ako vlani v talianskej Imole, aj teraz Alaphilippe prišiel do cieľa sám, keď 17 kilometrov pred cieľom nastúpil z čelnej skupiny počas stúpania na Sint Antoniusberg.

Okrem ovácií si však pred cieľom vypočul aj urážky od sklamaných belgických fanúšikov, ktorí si želali víťazstvo Wouta Van Aerta či iného z domácich cyklistov.

„V závere na mňa pokrikovali, nech spomalím a nemali pre mňa práve pekné slová. Chcem sa im však poďakovať, pretože ma tým o to viac motivovali,“ vravel Francúz podľa agentúry Reuters.

29-ročný cyklista tento rok nemal svoju najlepšiu sezónu, na víťazstvo čakal 92 dní a do MS vyhral iba trikrát. Na náročné klasikárske preteky vo Flámsku sa však výborne pripravil a bol jednoznačne najsilnejší.

Sagan na výhru nemal nohy

Práve Alaphilippova aktivita stála aj za koncom nádejí Petra Sagana.

Francúzi

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Cyklistika

Peter Sagan

Šport a pohyb

Teraz najčítanejšie