Denník N

Dvaja stopéri v útoku. Sú ako Stoke, smejú sa Barcelone, ktorá prežíva internú vojnu

Ronald Koeman počas zápasu s Granadou. Foto - TASR/AP
Ronald Koeman počas zápasu s Granadou. Foto – TASR/AP

Ronald Koeman krútil hlavou a podráždene sa pýtal: „Len sa pozrite na zoznam hráčov, ktorých mám k dispozícii. Čo by som mal robiť? Hrať tiki-taki?“ Tiki-taki pritom nie je preklep, samotný Koeman skomolil „tiki-taka“, štýl, ktorý Barcelonu preslávil.

Jeho tím práve ledva získal bod s Granadou a v tej chvíli sa zdalo, že Koeman vo svojej funkcii rýchlo skončí. Nešlo „len“ o výsledok, ale aj o spôsob hry – Barca nebola schopná tradičných kombinácií a pripísala si až 54 nakopnutých lôpt. Zápas dohrávala s tromi útočníkmi, no až dvaja z nich boli stopéri.

Odvtedy prešiel týždeň a Koeman je naďalej tréner Barcelony, hoci katalánska tlač vo veľkom špekuluje o jeho dvoch potenciálnych nástupcoch. Predsa sa však zdá, že niečo sa zmenilo; vrátil sa hráč, ktorý má byť nástupcom Lionela Messiho.

V tomto texte zhŕňame, čo sa aktuálne deje v klube, ktorý bol dlhé roky považovaný za jeden z najlepších na svete, no v týchto dňoch ho už mnohí neberú vážne.

Koemanov „trucpodnik“

„Tím Ronalda Koemana v súčasnosti ani zďaleka nedosahuje úroveň iných európskych veľkoklubov,“ vraví novinár Yago de Vega, ktorý moderuje El Larguero, jednu z najpočúvanejších športových relácií v Španielsku.

De Vega tvrdí, že v klube už ani nikto nepredstiera, že medzi trénerom a vedením nie sú nezhody. Zdôrazňuje Koemanov septembrový rozhovor pre holandskú televíziu, ktorého súčasťou bolo kontroverzné vyjadrenie

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Euroligy

Futbal

La Liga

Šport a pohyb

Teraz najčítanejšie