Denník N

Heger reaguje na Ficove vyhrážky nepokojmi: Je to líder zloby a rozvratu

Poslanec Smeru Robert Fico. Foto - TASR
Poslanec Smeru Robert Fico. Foto – TASR

Predseda vlády Eduard Heger (OĽaNO) označil predsedu Smeru Roberta Fica za „lídra zloby a rozvratu“. Reagoval tak na vyhlásenia opozičného politika po stretnutí s prezidentkou Zuzanou Čaputovou. Tá si ho v pondelok zavolala do Prezidentského paláca, aby s ním hovorila o tom, ako upokojiť situáciu na Slovensku.

Fico už krátko po stretnutí vo facebookovom videu ohlásil, že v októbri a v novembri plánuje organizovať protestné zhromaždenia. „Pani prezidentku som varoval pred revanšom, ktorý bude pochopiteľnou odpoveďou na zločiny páchané súčasnou vládnou koalíciou na ľuďoch a ich základných právach,“ varoval trojnásobný premiér.

Premiér: Predseda Smeru sa vyhráža prezidentke

Heger, ktorý sa s prezidentkou v pondelok stretol tiež, na predsedu Smeru v utorok razantne zareagoval. „Robert Fico sa v pondelok prišiel vyhrážať pani prezidentke, ale nielen jej, ale celému Slovensku. Je to nehorázna opovážlivosť a drzosť, pretože Robert Fico sa vyhráža občianskymi nepokojmi,“ povedal predseda vlády.

„Občianske nepokoje a chaos sú v jeho záujme, pretože je to líder zloby a rozvratu.“ Fico podľa predsedu vlády „hucká občanov proti pokoju, poriadku a rozvahe“. Dodal ešte, že do tejto polohy ho dostala korupcia, ktorú predseda Smeru „pestoval ako hada na hrudi Slovenska“.

Premiér Eduard Heger. Foto – TASR

Smer Roberta Fica zorganizoval

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Eduard Heger

Hegerova vláda

Robert Fico

Zuzana Čaputová

Slovensko

Teraz najčítanejšie