Denník N

Ako funguje svet Zuzany Plačkovej, v ktorom stojí 15-sekundový príbeh na Instagrame 1500 eur

Zuzana Plačková v reality šou Instaqueen. Foto - TV Joj
Zuzana Plačková v reality šou Instaqueen. Foto – TV Joj

Influencerka Plačková, ktorú vinia z predaja kokaínu a účasti v zločineckej skupine, sa prezentovala výstredným a luxusným životom. Nie je vôbec nereálne, že by si státisíce eur zarobila na Instagrame.

Drahé gýčové oblečenie, novopostavený dom v Malinove Miloslavove, luxusné dovolenky na súkromných „tryskáčoch“ či nový Mercedes-Benz triedy G v úprave Brabus 700 Widestar s odhadovanou hodnotou takmer 300-tisíc eur. Influencerka Zuzana Plačková sa pred zadržaním políciou prezentovala mimoriadne výstredným a nákladným životom.

Až takým nákladným, že sa ľudia, ktorým je svet influencerov vzdialený, mohli pýtať, či sa naozaj dá na toto všetko zarobiť reklamami na Instagrame, predajom kozmetiky a oblečenia či tržbami v kaviarni Pink Garden, ktorá má podtitul „powered by Plačková“.

Aktuálne obvinenie z účasti v 15-člennej drogovej skupine, ktorá podľa policajných vyšetrovateľov za asi dva a pol roka zarobila takmer 20 miliónov eur, by mohlo naznačovať, že Plačková mala okrem oficiálnych aj nelegálne príjmy. Či to tak naozaj bolo, musí polícia dokázať. Plačková je zatiaľ len obvinená a Špecializovaný trestný súd ju ani jej manžela Reného Strausza vo štvrtok nevzal do väzby. Po prepustení vyhlásila, že ona aj manžel sú nevinní.

V tomto texte sme sa rozhodli pozrieť sa na to, aké peniaze sa točia medzi slovenskými influencermi, a či príjmy, o ktorých Plačková verejne hovorila

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Slovensko

Teraz najčítanejšie