Denník N

Zverina je najekologickejšie jedlo na svete. Ale iba ak si jeleňa ulovíte sami

Ilustračné foto – Unsplash/Eirik Olsen
Ilustračné foto – Unsplash/Eirik Olsen

Píše Tamar Haspelová, článok zverejňujeme so súhlasom The Washington Post

Posledných osem mesiacov som strávila písaním knihy o tom, čo sa začne diať v momente, keď odložíte telefón, vyhrniete si rukávy a vyberiete sa von hľadať potravu.

Prirodzene ma teda začalo zaujímať aj to, ako veľmi téma jedla súvisí so životným prostredím.

A ako som zistila, jedno z jedál pri tomto porovnaní absolútne vyniká. Ide o jednoznačne najekologickejšiu potravu, akú môžete jesť. Jedlo, ktorého konzumácia v skutočnosti životné prostredie nezhoršuje, ale zlepšuje.

Naozaj. To jedlo je zverina.

Háčik je v tom, že si ju musíte uloviť sami.

Mnohí z nás nie sú ochotní zabiť

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Príroda

Svet

Teraz najčítanejšie