Denník N

Liberálov z OĽaNO s nižšími trestami za marihuanu zahamovali na koaličnej rade. Hľadá sa správna taktika, no zmeny sa zatiaľ nedejú

Foto N - Vladimír Šimíček
Foto N – Vladimír Šimíček

Iniciatívu zastavili na návrh ministerky Kolíkovej. Poslanci OĽaNO sa teraz obávajú, že jej komplexnejší návrh nebude politicky priechodný a zmenu oddiali o dlhé mesiace.

Skupine liberálnych poslancov vládneho klubu OĽaNO neprešiel v pondelok na koaličnej rade ich návrh na zníženie prísnych trestov za držanie marihuany. Koalícia sa dohodla, že počká na komplexnejší návrh novely Trestného zákona, ktorý sa pripravuje na ministerstve spravodlivosti Márie Kolíkovej (ex-Za ľudí, dnes SaS).

Poslanci OĽaNO okolo šéfa branno-bezpečnostného výboru Juraja Krúpu a šéfa mediálneho výboru Kristiána Čekovského pripravovali svoj návrh pol roka, odhodlanie presadiť ho v koalícii prezentovali už v apríli, v máji k téme zorganizovali aj odbornú konferenciu na Bratislavskom hrade. Teraz neskrývali sklamanie.

„Došlo k situácii, že nám návrh neprešiel koaličnou radou z toho titulu, že pani ministerka Kolíková pripravuje komplexnejší návrh Trestného zákona. My ju, samozrejme, v tejto veci podporíme, ale máme obavy, že sa nepohneme ďalej. No sme pripravení s pani ministerkou komunikovať,“ povedal poslanec Juraj Krúpa vo štvrtok v parlamente.

Primátorka Skalice a poslankyňa Anna Mierna (OĽaNO) bola ešte tvrdšia. „Je mi veľmi ľúto, že nám na koaličnej rade práve ministerka za SaS

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Dekriminalizácia marihuany

Mária Kolíková

OĽaNO

Progresívne Slovensko

Slovensko

Teraz najčítanejšie