Denník N

Euroligy: Atlético dávno nezažilo taký pohodlný zápas ako proti Barce, Suárez poprel, že sa oslavou vysmial Koemanovi

Dobrý deň,

v nových Euroligách sa dočítate o:

  • tom, ako Guardiola vtipkoval s Milnerom;
  • Suárezovej oslave, ktorá vyzerala ako „pomsta“ Ronaldovi Koemanovi;
  • kapitánskej páske na ramene Norberta Gyömbéra;
  • o prvej prehre Bayernu;
  • zaujímavo sa rozbiehajúcom projekte vo Francúzsku;
  • ako Klopp prirovnal odmietanie vakcíny k šoférovaniu pod vplyvom alkoholu.

V Euroligách sa snažíme každý týždeň zhrnúť to najpodstatnejšie, čo sa cez víkend stalo v piatich špičkových ligách. Môžete ich dostávať aj ako newsletter.


Anglicko: Rozčúlený Guardiola vtipkoval s Milnerom

V šlágri kola anglickej Premier League Liverpool na Anfielde remizoval s Manchestrom City 2:2. V prvom polčase City dominoval, ale Liverpool sa po prestávke výrazne zlepšil.

Skóre otvoril Sadio Mané po protiútoku Mohameda Salaha, následne vyrovnal Phil Foden. Salah potom skóroval po ďalšej individuálnej akcii, ale tečovanou strelou odpovedal Belgičan Kevin De Bruyne. Zápas Liverpoolu a City priniesol štyri góly aj veľa zábavy.

„Boli to chvalabohu dva odlišné polčasy,“ povedal na tlačovej konferencii manažér Liverpoolu Jürgen Klopp. „V tom prvom sme hrali presne tak, ako by sa proti Man City hrať nemalo, a v druhom presne tak, ako by sa hrať malo.“

Liverpool mal šťastie, že v prvom polčase neinkasoval. Manchester City sa presadzoval najmä cez pravú stranu defenzívy, na ktorej za absentujúceho Trenta Alexander-Arnolda zaskakoval 35-ročný James Milner.

Guardiola sa proti nemu rozhodol nasadiť 21-ročného Angličana Phila Fodena a na centrálnu pozíciu poslal Jacka Grealisha. City totiž nemá klasického hrotového útočníka, preto Guardiola s týmto postom často experimentuje. Teraz sa rozhodol pre Grealisha a Foden sa mal snažiť využiť Milnerov deficit rýchlosti. V prvom polčase to vychádzalo, Milner dostal aj žltú kartu.

V druhom polčase fauloval Bernarda Silvu a Guardiola sa dlho rozčuľoval, že ho rozhodca nevylúčil. Namiesto toho napomenul práve Guardiolu.

„Mne musel dať žltú kartu, ale ešte predtým mal dať druhú Milnerovi. V týchto zápasoch sú veľmi malé rozdiely, preto by to mohlo mať obrovský vplyv. Neznamená to, že po vylúčení by sme na Anfielde vyhrali, ale bolo to v tomto prípade až príliš zrejmé. Na Anfielde či Old Trafforde to nikdy nie je ľahké,“ sťažoval sa Guardiola.

Ten sa po zápase rozprával v priestoroch štadióna s Milnerom. „Dal mi golfové tipy. V golfe je omnoho lepší ako ja. Po zápase sme sa rozprávali o tom a žltej karte. Trochu vtipkoval,“ povedal.

Liverpool sa v prvom polčase trápil a Klopp na hráčov kričal, ale aj vďaka individuálnej kvalite Salaha či Maného bol po prestávke veľmi nebezpečný v protiútokoch aj vďaka napádaniu. Salah pri svojom góle oklamal aj Aymerica Laporteho, jedného z najlepších stopérov v lige, a chladnokrvne zakončil povedľa Edersona.

„Iba najlepší hráči na svete strieľajú takéto góly,“ povedal Klopp. Salahovi sa končí zmluva v Liverpoole po sezóne 2022/2023 a zatiaľ sa s klubom nedohodol na jej predĺžení. Liverpool totiž nechce vytvárať veľké platové rozdiely, ale 29-ročný Salah opäť ukázal, že pre svoj tím je rozdielový.

Chelsea potvrdila rolu favorita proti Southamptonu (3:1), Manchester United remizoval s Evertonom (1:1) a Arsenal s Brightonom (0:0). Kritizovaný Tottenham vyhral nad Aston Villou (2:1).

Premier League – 7. kolo:

FC Liverpool – Manchester City 2:2 (0:0)
Góly: 59. Mane, 76. Salah – 69. Foden, 81. de Bruyne

Crystal Palace – Leicester City 2:2 (0:2)
Góly: 61. Olise, 72. Schlupp – 31. Iheanacho, 37. Vardy

Tottenham Hotspur – Aston Villa 2:1 (1:0)
Góly: 27. Höjbjerg, 71. Lucas – 67. Watkins

West Ham United – FC Brentford 1:2 (0:1)
Góly: 80. Bowen – 21. Mbeumo, 90.+5 Wissa

Brighton & Hove Albion – Arsenal 0:0

FC Burnley – Norwich City 0:0

FC Chelsea – FC Southampton 3:1 (1:0)
Góly: 9. Chalobah, 84. Werner, 89. Chilwell – 60. Ward-Prowse (z 11 m), ČK: 77. Ward-Prowse

Leeds United – FC Watford 1:0 (1:0)
Gól: 18. Llorente
/J. Kucka (Watford) odohral celý zápas/

Wolverhampton Wanderers – Newcastle United 2:1 (1:1)
Góly: 20. a 58. Hwang Hee-Chan – 41. Hendrick
/M. Dúbravka (Newcastle) pre zranenie nefiguroval na zápasovej súpiske/

Manchester United – FC Everton 1:1 (1:0)
Góly: 43. Martial – 65. Townsend

Foto – Flashscore.sk

Španielsko: Suárezova oslava a nečakaný zvrat v barcelonskej kríze 

Hoci už prešiel viac než rok, Luis Suárez stále cíti krivdu. „Som nahnevaný ako 15-ročný chlapec,“ priznal minulý týždeň podľa denníka The Guardian.

Narážal tým na to, za

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Euroligy

Futbal

La Liga

Premier League

Šport a pohyb

Teraz najčítanejšie