Denník N

Mazurek s Uhríkom ďalej huckajú ľudí proti lekárom. Prispievajú k syndrómu vyhorenia, hovorí Sabaka

Milan Mazurek a Milan Uhrík, dve hlavné tváre Republiky. Foto – FB politikov Republiky
Milan Mazurek a Milan Uhrík, dve hlavné tváre Republiky. Foto – FB politikov Republiky

Žilinská župa prestala pre radikálnych antivaxerov zverejňovať avíza na výjazdy mobilného tímu. Infektológ Sabaka hovorí, že niektorí pacienti ešte aj v ťažkom stave radšej veria dezinformačným webom.

Poslancovi Milanovi Mazurekovi sa vďaka Facebooku podarilo cez víkend znovu zasiahnuť tisíce ľudí. Využil tragédiu z rómskej osady Jarovnice pri Sabinove, na ktorú upozornila televízia Markíza.

Štvorročný chlapec tam zomrel na astmatický záchvat. Podľa rodičov sa tak stalo potom, ako ho detská lekárka odmietla vyšetriť z dôvodu, že jeho mama nie je zaočkovaná a nemala negatívny test.

„Lekárka z Jarovníc je v dôchodkovom veku a trpí onkologickým ochorením. Ak raz odíde, len ťažko budú hľadať do obce s najväčšou rómskou osadou za ňu náhradu,“ uviedla tiež Markíza.

Mazurek si natočil emotívne video, v ktorom vyzýval svojich priaznivcov na protesty v uliciach, lebo onedlho sa vraj niečo podobné môže stať aj ich deťom. Nekritizoval len pediatričku z Jarovníc, smrť chlapca nepriamo spojil aj s niektorými známymi lekármi, ktorí

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Hoaxy a propaganda

Milan Uhrík

Očkovanie proti koronavírusu

Republika

Slovensko

Teraz najčítanejšie