Denník N

Matovič chválil zverejnenie odmien v Za ľudí. Spýtali sme sa na platy v OĽaNO, hnutie nič konkrétne neposlalo

Foto N - Vladimír Šimíček
Foto N – Vladimír Šimíček

Bodaj by to tak robili aj v iných stranách, vravel predseda OĽaNO o zverejnení odmien v strane Za ľudí. Hnutie pri otázkach na detaily svojho fungovania odkázalo na výročnú správu.

Minister financií Igor Matovič (OĽaNO) minulý týždeň pochválil svojho poradcu a člena predsedníctva Za ľudí Tomáša Meravého za to, akým spôsobom zverejnil výšku odmien funkcionárov v jeho vlastnej strane.

Meravý si 8. septembra na Facebooku zavesil status s názvom „Prečo nie som v Kolíkovej frakcii“, v ktorom sa venoval nielen odmenám, ale aj platbám za telefónne paušály či nákladom na licencie za balík MS Office pre služobné notebooky. Urobil to v čase rozkolu v Za ľudí, počas ktorého sa Meravý priklonil ku krídlu predsedníčky Veroniky Remišovej. Zverejnené detaily platov, odmien a paušálov sa týkali jej kritikov.

Matovič svojho poradcu pochválil pred rokovaním vlády, kde bola schválená nominácia Meravého do dozornej rady Eximbanky. „Zverejnil správnu vec, súhlasím s tým postupom. Bodaj by to robili aj ostatní v ostatných stranách,“ povedal predseda OĽaNO.

Denník N sa na základe týchto slov predsedu spýtal OĽaNO na podrobnosti ich vnútorného fungovania. Hnutie

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Igor Matovič

OĽaNO

Slovensko

Teraz najčítanejšie