Denník N

Rusi hrali ako s dvomi vylúčenými. Slováci nemali šťastie, ale ani predstavivosť, hodnotia ruskí novinári

Slováci nedokázali prekonať ruského brankára Safonova. Foto - TASR/AP
Slováci nedokázali prekonať ruského brankára Safonova. Foto – TASR/AP

Po zápase Rusko – Slovensko (1:0) nie je úplne spokojný ani jeden z tímov. Slovákom sa nepáčil výsledok a Rusom výkon.

Tréner Štefan Tarkovič povedal, že v hre medzi šestnástkami predviedli Slováci najlepší výkon pod jeho vedením. Zo 70-percentného držania lopty a veľkej optickej prevahy však vyťažili málo čistých šancí – 27 striel stačilo len na 1,13 xG, čiže štatisticky „očakávaných gólov“ podľa kvality šancí.

Denník N sa o zápase rozprával s dvomi ruskými novinármi. Artur Petrosian je expert na ruský futbal, ktorý žije v Petrohrade a píše aj pre New York Times, Guardian, ESPN či Sky Sports. Alex Bobrov pracuje pre Sportexpress.

Možno vám chýbal Weiss, Hamšík nemal najlepší večer

„Bol to jeden z najbizarnejších výkonov ruského tímu za poriadne dlhý čas. Na domácom ihrisku dovolili Slovákom veľmi veľa. Slováci mali takmer 30 striel a štrnásť rohov,“ hodnotí Petrosian.

„Futbal je niekedy nespravodlivý. Domáci si víťazstvo nezaslúžili. Vaši futbalisti boli lepší. Rusi hrali, akoby mali jedného alebo dvoch hráčov vylúčených,“ kritizuje Bobrov.

Rusom sa pozeralo ťažko na maximálne defenzívnu taktiku na domácom ihrisku. Proti favoritom sú na ňu zvyknutí, ale teraz sa stiahli proti Slovákom, ktorí podobne deštruktívnym spôsobom hrali na Eure.

„Z tohto zápasu vyplýva hlavne to, že nakoniec záleží iba na výsledku. Na Eure ste mali šťastie pri víťazstve s Poľskom, teraz zas malo šťastie Rusko,“ pokračuje Petrosian.

Ruského experta nenadchol ani výkon Slovákov. Pri otázke, či sa mu páčili niektorí slovenskí hráči, nemenoval nikoho.

„Možno nie dnes (smiech). Očakával som, že Hamšík

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Futbal

MS vo futbale

Šport a pohyb

Teraz najčítanejšie