Denník N

Tarkovič hovorí o nešťastnej remíze. Chorvátsky novinár: Hrali sme naozaj zle, ešte horšie než v Bratislave

Štefan Tarkovič (vpravo) a Zlatko Dalić. Foto - TASR/Martin Baumann
Štefan Tarkovič (vpravo) a Zlatko Dalić. Foto – TASR/Martin Baumann

Ešte pred tromi mesiacmi bolo pre fanúšika slovenskej futbalovej reprezentácie ťažké si niečo také vôbec predstaviť.

Tréner Štefan Tarkovič hodnotil remízu s vicemajstrami sveta na ich vlastnom ihrisku ako nešťastnú. Keď dostal otázku od novinára, či dobrý výkon pozdvihne tím, odpovedal, že zlepšená hra len nadväzovala na predošlé zápasy.

Slovensko remizovalo v kvalifikácii o postup na MS v chorvátskom Osijeku 2:2 a aj keď domáci sa trápili, hostia ukázali, že za posledné mesiace sa minimálne ich hra výrazne zlepšila.

„Po prvom polroku, hlavne po Eure, dlho zostala pachuť hlavne zo spôsobu hry, keď hráči mali na viac, ako ukázali,“ hovoril v štúdiu RTVS televízny expert Peter Ďuriš.

„Septembrové a októbrové výkony však ukázali, že chalani majú obrovskú kvalitu. Pokojne mohli aj vyhrať. (…) Toto je jediná cesta, ako vrátiť dôveru v tím a pritiahnuť fanúšikov. Tí, ktorí chcú zážitok z hry, chcú vidieť pekné akcie, že hráči lietajú po ihrisku a strieľajú góly.“

Na jednej strane bol solídny výkon Slovenska… „…ale Chorvátsko bolo naozaj zlé. Myslím si, že hráči išli do zápasu jednoducho len s myšlienkou, že Slováci sú už vyradení a trápia ich zranenia,“ hodnotí chorvátsky novinár Juraj Vrdoljak, ktorý píše pre miestny Telesport a prispieva aj do zahraničných médií.

Nadväzný krok

Remíza v Chorvátsku definitívne zmarila aj teoretické šance Slovenska na postup. Ten však nebol reálny už pred zápasom, preto by sa remíza 2:2 na jeho ihrisku dala považovať za pekný výsledok.

Tarkovič však pred mikrofón RTVS neprišiel vysmiaty, ale

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Futbal

MS vo futbale

Šport a pohyb

Teraz najčítanejšie