Denník N

Exminister Drucker: Hlas a Smer stratili obsah a pridali sa k antisystému

Tomáš Drucker. Foto N - Tomáš Benedikovič
Tomáš Drucker. Foto N – Tomáš Benedikovič

Tomáš Drucker by chcel, aby sa mimoparlamentné stredopravé strany, kam ráta aj Dobrú voľbu, spojili. Hovoril nielen so Spolu, s KDH či Alojzom Hlinom, ale aj s Ábelom Ravaszom z Mosta-Híd.

➡️ Počúvanie podcastov Denníka N je najpohodlnejšie v aplikácii Denníka N. Zvuk Vám nepreruší, ani keď zmeníte stránku, a počúvať môžete aj bez pripojenia na internet. Sťahujte kliknutím sem.

Tento text načítal neurálny hlas. Najlepšie sa počúva v aplikácii Denník N, aj s možnosťou stiahnutia na počúvanie offline. Našli ste chybu vo výslovnosti? Dajte nám vedieť.

Ako vyzerá život šéfa mimoparlamentnej strany?

Normálne, ako život každého iného. Samozrejme, tým, že sme mimo parlamentu, je robenie politiky oveľa náročnejšie. Je ťažšie si získať mediálny priestor s našimi témami, ale to je úplne normálne. A treba nájsť aj vnútornú motiváciu, povzbudzovať sa v tíme, aby sme mali jasno, čo chceme komunikovať v dnešnom svete, ktorý je naozaj veľmi povrchný.

Venujete sa teraz politike na plný úväzok?

Nie, ale ako líder tomu musím dávať drvivú väčšinu času. Každý týždeň máme porady, či už v rámci centrály, alebo krajov.

Dobrá voľba získala vo februári 2020 niečo vyše troch percent hlasov, za tento výsledok vám prináleží aj štátny príspevok, ktorý by mal byť za celé volebné obdobie necelé dva milióny eur. Je to tak akurát na prevádzku strany?

Strany, ktoré sa nedostali do parlamentu, no prekročili trojpercentnú hranicu, získali príspevok za hlasy a na činnosť. Je to rovnaký objem súm, no prvý príspevok je vyplatený ihneď po tom, čo vám volebná komisia a ministerstvo vnútro schvália vyúčtovanie kampane. Z tejto časti sme zaplatili záväzky z pôžičiek, z ktorých sme zaplatili kampaň pred voľbami. Druhú časť nedostanete hneď, tá je

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Dobrá voľba

Rozhovory

Tomáš Drucker

Slovensko

Teraz najčítanejšie