Denník N

Baťová: Keď sa ma partia mužov na pive pýtala, či som to ja, radšej som rýchlo odišla

Foto N - Vladimír Šimíček
Foto N – Vladimír Šimíček

Riaditeľka Štátneho ústavu pre kontrolu liečiv nepredpokladá, že by tretia dávka proti covidu bola posledná. Očkovanie detí od päť rokov označuje za bezpečné.

➡️ Počúvanie podcastov Denníka N je najpohodlnejšie v aplikácii Denníka N. Zvuk Vám nepreruší, ani keď zmeníte stránku, a počúvať môžete aj bez pripojenia na internet. Sťahujte kliknutím sem.

Tento text načítal neurálny hlas. Najlepšie sa počúva v aplikácii Denník N, aj s možnosťou stiahnutia na počúvanie offline. Našli ste chybu vo výslovnosti? Dajte nám vedieť.

Pred pol rokom minister financií Igor Matovič (OĽaNO) na tlačovej besede kritizoval šéfku Štátneho ústavu pre kontrolu liečiv (ŠÚKL) Zuzanu Baťovú za jej stanovisko k vakcíne Sputnik V. To bolo kritické a ŠÚKL neodporučil ruskú vakcínu používať. Jej stanovisko citovali svetové médiá.

Baťovej začali prichádzať vyhrážky, zároveň jej ľudia ako gesto podpory posielali kvety. Niekoľko mesiacov mala s políciou dohodnutý režim, pri ktorom si mohla veľmi rýchlo privolať pomoc, aj keď fyzicky pri sebe nemala ochranku. Dnes sa už cíti bezpečne, ale keď ju niekto na ulici osloví, radšej odíde.

V rozhovore hovorí o atmosfére na Štátnom ústave pre kontrolu liečiv:

  • o svojej bezpečnosti aj rozvode,
  • o tom, či bude tretia dávka vakcíny posledná,
  • aj o tom, či je očkovanie pre choré deti od päť do 11 rokov v poriadku.

Odkedy sme spolu robili posledný rozhovor, veľa sa toho zmenilo – riešil sa vtedy Sputnik V, minister financií Matovič na vás útočil na tlačovej konferencii. Chodili vám vyhrážky, no dostávali ste aj kvety. Takisto ste zvažovali, či neodídete z práce. Aká je dnes u vás v práci atmosféra?

Atmosféra je dobrá. Celá táto situácia nás stmelila. Veľmi sme si pomohli ako kolektív a boli sme si oporou. Cez leto sme si stihli trochu oddýchnuť. Aj epidemiologicky bola situácia lepšia, aj odborne sme robili len bežnú agendu, čo sme boli radi. V septembri sme opäť nabehli na svižnejší režim aj pre covid.

Nespôsobilo to, že by niektorý z kolegov odišiel?

Mnohí z nás sa cítia vyhorení. Jeden kolega dal výpoveď. Úplne to na Slovensku zabalil a 

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Koronavírus

    Očkovanie proti koronavírusu

    Rozhovory

    V redakcii

    • Rozhovory o politických a spoločenských témach V redakcii vedú každý pracovný deň redaktori Denníka N Monika Tódová, Dušan Mikušovič, Veronika Folentová a ďalší
    • V sobotu vychádza špeciálne vydanie, kde udalosti týždňa s Monikou Tódovou preberajú vybraní členovia redakcie Denníka N
    • Nové vydania publikujeme každý deň okrem nedele ako 1) článok, ako 2) podcast na webe, v aplikácii Denník N a kdekoľvek počúvate podcasty a 3) ako video na kanáli Denníka N na youtube.com
    • Ak chcete podporiť autorky a autorov relácie V redakcii Denníka N, objednajte si naše predplatné.

    Slovensko

    Teraz najčítanejšie