Denník N

Záhadný príbeh uškrtenej blogerky: z cesty po Amerike sa vrátil len jej partner, potom náhle zmizol

Gabby Petitová na výlete, z ktorého sa vrátil už len jej snúbenec. Foto - Facebook rodiny Gabby Petitovej
Gabby Petitová na výlete, z ktorého sa vrátil už len jej snúbenec. Foto – Facebook rodiny Gabby Petitovej

Policajti, ktorí pár vypočúvali, nadobudli pocit, že vo vzťahu je agresorkou Gabby Petitová. V skutočnosti to však bolo naopak.

Máloktorý prípad nezvestnej ženy zarezonoval v posledných rokoch medzi Američanmi tak ako tragický príbeh 22-ročnej Gabby Petitovej. So snúbencom Brianom Laundriem v lete vyrazili na cestu po Amerike, z ktorej zverejňovali videá na sociálnych sieťach. Laundrie sa však z výletu vrátil sám, náhle zmizol a polícia po ňom dodnes pátra.

Gabby Petitovú jej rodina pochovala koncom septembra na Long Islande a pitva jej tela vyniesla obávaný, ale predpokladaný výsledok: mladá žena zomrela násilnou smrťou, niekto ju uškrtil.

Hoci je americká verejnosť presvedčená, že ju zabil jej snúbenec, FBI ho za podozrivého nevyhlásila. Je iba nezvestný, pretože po ňom už druhý mesiac niet ani stopy.

Všetko pritom vyzeralo tak idylicky. Mladý, čerstvo zasnúbený pár si vyrazil z New Yorku na výlet po Amerike v bielej dodávke a cestu dokumentoval na Instagrame a YouTube.

Foto – Facebook rodiny Gabby Petitovej

Obaja pôsobili zamilovane, boli veselí a usmievali sa do kamier. Tí, ktorí ich sledovali, mohli mať pocit, že sa dobre poznajú. O to väčší šok pre nich mohol byť, keď sa Laundrie v prvý septembrový deň vrátil bez svojej priateľky a desať dní odmietal povedať, čo sa stalo. Potom zmizol.

Mimo objektívov sa totiž medzi nimi odohrávala nikým nepozorovaná dráma, ktorá sa postupne stupňovala, a ich hádky boli dlhšie a ostrejšie.

V jednej chvíli sa jeden z ich sporov pred obchodom v štáte Utah vyhrotil natoľko, že sa o nich okoloidúci báli a 

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Svet

Teraz najčítanejšie