Denník N

Vlado je srdciar, nepodľahne lobingu, chválil ho Kmotrík. Ako Weiss prerába Slovan

Vladimír Weiss st. Foto – TASR/Pavel Neubauer
Vladimír Weiss st. Foto – TASR/Pavel Neubauer

V nedeľu nastúpi Slovan Bratislava na ihrisku Spartaku Trnava.

Na verejnosti kritizuje vlastných hráčov a pýta si čas na svoju prácu. Vladimír Weiss starší sa v máji po deviatich rokoch vrátil na lavičku Slovana Bratislava a už po pár mesiacoch je jasný jeho pozitívny vplyv na herný prejav tímu aj niektorých hráčov.

Weiss sa rozhodol tím úplne prebudovať a Slovan po dlhej dobe vyzerá ako klub s určitou dlhodobou filozofiou, a to z hľadiska herného prejavu aj prestupovej politiky.

Návrat Weissa bol už osemnástou trénerskou zmenou v priebehu trinástich rokov, odkedy je majiteľom Slovana podnikateľ Ivan Kmotrík starší. Slovan na konci jarnej časti vyhodil slovinského kouča Darka Milanića, hoci tím bol vtedy lídrom tabuľky. K majstrovskému titulu ho už doviedol Weiss.

Slovan teraz hrá v skupine novej Európskej konferenčnej ligy a o skóre vedie tabuľku Fortuna ligy. V nedeľu ho čaká derby s druhým Spartakom Trnava. Pôjde o jeden zo zatiaľ najdôležitejších zápasov Weissa v Slovane a skúšku toho, ako sa tím pod ním zlepšil.

Keď v septembri Slovan doma prehral v prvom zápase Európskej konferenčnej ligy s dánskym FC Kodaň, Weiss na tlačovej konferencii sľuboval: „V lete bude tento tím o triedu lepší.“

V Slovane doteraz dostalo dlhší čas na prácu s mužstvom len minimum trénerov. V prípade Weissa to však môže byť iné, keďže

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Futbal

ŠK Slovan Bratislava

Vladimír Weiss

Šport a pohyb

Teraz najčítanejšie