Denník N

Euroligy: Ronaldo napáda najmenej z ligy, to však nie je hlavný problém Manchestru United

Cristiano Ronaldo v zápase proti Leicestru. Foto - TASR/AP
Cristiano Ronaldo v zápase proti Leicestru. Foto – TASR/AP

Dobrý deň, v nových Euroligách sa dočítate o:

  • situácii Oleho Gunnara Solskjaera;
  • rasizme v Ríme;
  • prečo ani mladý a nebezpečný Leverkusen neohrozil Bayern;
  • tom, že La Liga má nečakaného lídra či
  • ako „arogantný“ Paríž utrpel víťazstvo.

V Euroligách sa snažíme každý týždeň zhrnúť to najpodstatnejšie, čo sa cez víkend stalo v piatich špičkových ligách. Môžete ich dostávať aj ako newsletter.


Anglicko: Ronaldo napáda najmenej zo všetkých

Manchester United prehral na ihrisku Leicesteru City 2:4. Ukázalo sa, prečo to bude mať v tejto sezóne so získaním titulu Premier League veľmi ťažké. Leicester bol lepší po taktickej stránke, súdržnejší aj rýchlejší, zatiaľ čo United sa spoliehal na to, že ho opäť potiahnu skvelé individuality. Proti Leicesteru to vôbec nefungovalo a zverenci Brendana Rodgersa zaslúžene zvíťazili.

Hoci je viditeľné, že United má problém, podľa novinára Athleticu Davida Ornsteina je pozícia manažéra Oleho Gunnara Solskjaera „na 100%“ bezpečná. Solskjaerovi sa podarilo tím zlepšiť po kríze počas éry Josého Mourinha, v poslednom období však prišli nevýrazné výkony. Porážka s Leicesterom ukončila sériu 29 zápasov vonku bez prehry, čo bol anglický rekord.

United vyhrával 1:0 gólom Masona Greenwooda, ktorý je v tejto sezóne výborný. Nakoniec však prehral preto, že mu chýba jasná herná filozofia. Keď má United loptu, výstavba útoku je až príliš sterilná. Absentuje aj agresívnejší tlak, čo sa dá očakávať aj vzhľadom na prítomnosť Cristiana Ronalda. Podľa analýzy portálu Athletic žiadny útočník v Premier League v tejto sezóne nenapáda menej ako Ronaldo.

Treba však dodať, že

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Bundesliga

Euroligy

Futbal

La Liga

Ligue 1

Premier League

Serie A

Šport a pohyb

Teraz najčítanejšie