Denník N

Lekár Sabaka žaluje Uhríka s Mazurekom. Nemôžu o mne beztrestne šíriť nepravdy, hovorí

Milan Uhrík a Milan Mazurek na demonštrácii pred Prezidentským palácom v sobotu 12. decembra 2020, v čase, keď sa nemocnice už vo veľkom plnili covidovými pacientmi. Foto - FB Milana Uhríka
Milan Uhrík a Milan Mazurek na demonštrácii pred Prezidentským palácom v sobotu 12. decembra 2020, v čase, keď sa nemocnice už vo veľkom plnili covidovými pacientmi. Foto – FB Milana Uhríka

Výroky Mazureka a Uhríka môžu podľa infektológa ohroziť jeho reputáciu v očiach pacientov. Finančný postih by mal vraj „výchovný efekt“.

Infektológ Peter Sabaka sa ako jeden z prvých lekárov rozhodol riešiť právnou cestou verejné osočovanie na sociálnych sieťach a žaluje dvoch politikov strany Republika, Milana Uhríka a Milana Mazureka.

Obaja o tom proaktívne informovali na Facebooku s tým, že Sabaka sa domáha práva na ochranu osobnosti.

Mazureka plánuje Sabaka žalovať za to, že ho nepriamo spájal so smrťou chlapca v rómskej osade Jarovnice, ktorého tamojšia pediatrička nevyšetrila z dôvodu, že jeho mama nebola očkovaná ani otestovaná.

Mazurek využil tragédiu okrem iného na to, aby burcoval ľudí proti známym lekárom, ktorí podporujú očkovanie. Podľa Sabaku je cez čiaru, aby ho politik spájal so smrťou dieťaťa, s ktorou nemá nič spoločné.

Uhríka zase žaluje pre jeho status, v ktorom ho europoslanec obviňoval

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Hoaxy a propaganda

Republika

Slovensko

Teraz najčítanejšie