Denník N

Hlavný analytik ministerstva zdravotníctva Mišík: To najhoršie nás čaká

Foto N - Tomáš Benedikovič
Foto N – Tomáš Benedikovič

Riaditeľ Inštitútu zdravotných analýz predpokladá, že zima bude krutá a že zdravotníci nebudú mať ani tento rok pekné Vianoce.

➡️ Počúvanie podcastov Denníka N je najpohodlnejšie v aplikácii Denníka N. Zvuk Vám nepreruší, ani keď zmeníte stránku, a počúvať môžete aj bez pripojenia na internet. Sťahujte kliknutím sem.

Tento text načítal neurálny hlas. Najlepšie sa počúva v aplikácii Denník N, aj s možnosťou stiahnutia na počúvanie offline. Našli ste chybu vo výslovnosti? Dajte nám vedieť.

Matej Mišík je riaditeľ Inštitútu zdravotných analýz na ministerstve zdravotníctva a každý týždeň predstavuje rozdelenie okresov či stav epidémie na Slovensku. V rozhovore hovorí, kedy podľa ich predpokladov vlna dosiahne vrchol a aj to:

  • aký priebeh pandémie predpokladá na Vianoce a na Silvestra,
  • či je fér, aby mali zaočkovaní v čiernych okresoch obmedzenia,
  • ktoré nemocnice sú už na maximách z druhej vlny.

Minulý týždeň ste zverejnili prognózu do konca mesiaca, podľa ktorej by malo denne pribúdať v priemere 2500 až 3000 nových prípadov. V nemocniciach by malo byť celkovo 1200 až 1600 pacientov a za október očakávate 450 až 550 úmrtí. Bude podľa vás október najťažší mesiac v tretej vlne? 

Nemyslím si, že október bude najťažší. Asi to bude skôr november alebo december. Najhoršie asi nemáme za

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Koronavírus

    Očkovanie proti koronavírusu

    Rozhovory

    V redakcii

    • Rozhovory o politických a spoločenských témach V redakcii vedú každý pracovný deň redaktori Denníka N Monika Tódová, Dušan Mikušovič, Veronika Folentová a ďalší
    • V sobotu vychádza špeciálne vydanie, kde udalosti týždňa s Monikou Tódovou preberajú vybraní členovia redakcie Denníka N
    • Nové vydania publikujeme každý deň okrem nedele ako 1) článok, ako 2) podcast na webe, v aplikácii Denník N a kdekoľvek počúvate podcasty a 3) ako video na kanáli Denníka N na youtube.com
    • Ak chcete podporiť autorky a autorov relácie V redakcii Denníka N, objednajte si naše predplatné.

    Slovensko

    Teraz najčítanejšie