Denník N

Taraba nastražil pascu všetkým, aj sebe

Tomáš Taraba. Foto - Facebook Tomáša Tarabu
Tomáš Taraba. Foto – Facebook Tomáša Tarabu

Tá jedna veta je iba rozbuškou, explozívnou zmesou sa stáva v spojení s Facebookom.

Smršť oprávnene pohoršených komentárov už prehrmela, niečo by však nemalo odznieť do zabudnutia. Týka sa to platformy na generovanie emócií, ktorá sa z neznámych príčin nazýva sociálnou a nie antisociálnou sieťou a na ktorej sa táto smršť aj odohrala.

Akýsi Tomáš Taraba sa do parlamentu dostal na kandidátke ĽSNS, pričom vzápätí od Kotlebu odskočil. Už iba tieto fakty by mohli stačiť na jeho charakteristiku.

Fašista mu teda poslúžil ako výťah. Medzičasom poslanec Taraba pochopil, akú silu majú úderné statusy, dostal sa do hitparády Top ten slovenských politikov na Facebooku. Najneskôr tu bolo treba spozornieť. Tento príbeh sa vlastne začína už v tomto okamihu.

Nevedno, či možno poslanca Tarabu podozrievať z nadbytku inteligencie, ak by ňou však oplýval, neurobil by to inak. Keď zbadal na nete fotografiu prezidentkinej dcéry ako nádejnej modelky, pomyslel si asi, že to bude náramná a virálna zábava. A dal ju na svoj Facebook spoločne s vetou, ktorá by bola za iných okolností sama osebe neškodná.

Poslanec Taraba napísal: Po včerajšom dni vieme, že máme na Slovensku novú topmodelku. Túto vetu by mu nijaké seriózne médium nezverejnilo: ide totiž o informáciu, ktorá nemá žiadny význam. A nejde vlastne ani o informáciu, ale o substrát emócií skrytých medzi riadkami. Sama osebe je to vata, zvírené nič. V istom zmysle je šokujúce, ako mohlo byť čosi také správou dňa.

Poslanec Taraba zaútočil na prezidentku cez jej dcéru a dopustil sa tak konania, ktoré by mu dali vyžrať aj spoluväzni na cele. Ani najhorší z nich netolerujú násilie voči deťom a mladistvým.

Poslanec Taraba sa správa zbabelo a vie, že

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Komentáre

Teraz najčítanejšie