Denník N

Manželka sa bála ísť so mnou medzi ľudí, hovorí Rybníček. Smršť vyhrážok mu prišla, keď nešťastne apeloval na očkovanie

Primátor Trenčína Richard Rybníček. Foto N – Tomáš Benedikovič
Primátor Trenčína Richard Rybníček. Foto N – Tomáš Benedikovič

Na augustovej tlačovej konferencii k otváraniu škôl zvolil primátor Trenčína zlú formu. Blaha, Bukovský a dezinfoweby situáciu využili a Rybníček zažil zrejme najťažšie chvíle vo verejnom živote.

Primátor Trenčína Richard Rybníček mal v auguste tlačovú konferenciu o fungovaní škôl počas tretej vlny pandémie. Predniesol na nej slová, ktoré spätne považuje za nešťastné.

„Chcem sa pozrieť do očí každému jednému človeku, ktorý sa nechce nechať zaočkovať. Chcem ho vidieť. A keď ma ľudia, hlavne v školách a škôlkach nepresvedčia o svojich dôvodoch, tak budú spôsobom, ktorý si zvolíme, znevýhodnení voči zaočkovaným. A túto zodpovednosť si ponesú,“ povedal.

Rybníčkovo vyhlásenie bolo určené trenčianskym zamestnancom materských a základných škôl, ktorí prichádzajú do kontaktu s deťmi. Vďaka dezinformačným médiám, Igorovi Bukovskému či Ľubošovi Blahovi sa však dostalo k úplne inému publiku.

„Trenčiansky primátor Rybníček sa postavil pred kamery ako Heinrich Himmler a vyhrážal sa nezaočkovaným zamestnancom mesta, že ich bude znevýhodňovať,“ interpretoval to Blaha svojim priaznivcom.

Nasledovali zrejme najťažšie dni Rybníčka vo verejnom priestore. „Keby som mal znovu takúto tlačovku, už by som hovoril pokojnejšie a nie formou, že ,haló, spamätajte sa‘. Dôležité je, aby z vás vyžaroval vnútorný pokoj. Napätia v spoločnosti je až moc, k čomu som, žiaľ, prispel aj ja,“ hovorí primátor Trenčína.

Kedy ste prvýkrát zažili niečo, čomu sa hovorí „hejt“?

Boli také momenty už v čase, keď som pracoval ako riaditeľ televízie JOJ a zvlášť následne ako riaditeľ STV. Väčšinou to však prebiehalo mimo internetu. Napríklad na pumpe na mňa niekto pokrikoval niečo v zmysle „a pozrime sa, tento hajzel sa nebojí chodiť po ulici“. Prípadne sa začal so mnou niekto na ulici hádať. Boli to však ojedinelé, skôr náhodné prípady. Nedalo sa to ani vzdialene porovnať s intenzitou, s akou sa tá nenávisť môže vyvaliť cez facebookové

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Facebook

Hoaxy a propaganda

Slovensko

Teraz najčítanejšie