Denník N

Pritvrdzuje aj Pellegrini. Fico jeho stranu nazýva bruselskou, on už vidí Smer ako „hnedú sociálnu demokraciu“

Foto - TASR
Foto – TASR

Pellegrini sa Ficovej ofenzíve proti Hlasu začal brániť, ukazuje na spoluprácu Smeru s krajnou pravicou a SNS.

Napätie medzi Hlasom a Smerom sa v posledných dňoch vyostrilo ešte viac, ako to vyzeralo na konci leta. V nedeľu v médiách rezonovala odpoveď Petra Pellegriniho na otázku, či by bol ochotný opäť si sadnúť do vlády, v ktorej by bol premiérom Robert Fico. Predsedu Hlasu sa to spýtal moderátor politickej debaty Na telo televízie Markíza Michal Kovačič.

Pellegrini odpovedal, že „si to vie ťažko predstaviť“, a takto jeho odpoveď zmonitorovali aj tlačové agentúry a spravodajské weby. Diváci Markízy však mohli vidieť aj to, ako sa táto pomerne razantná odpoveď rodila.

Bývalý premiér a líder Hlasu totiž najprv odpovedal inak: „Ľudia rozhodnú, ako to bude, a ja to nebudem komentovať.“

Moderátor Kovačič mu po tejto kľučke položil otázku ešte raz, Pellegrini sa odpovedi opäť vyhol vetou „ďakujem za otázku“. Vrátil sa k nej spontánne o pár sekúnd neskôr už bez naliehania moderátora a pri inej otázke. Až vtedy sa rozhodol, že pôjde do tvrdšej odpovede o tom, že by pod Ficom ako predsedom vlády už robiť nechcel.

Menej pozornosti politických spravodajcov si vyslúžil iný tohtotýždňový Pellegriniho výrok na adresu Smeru, ktorý však bol minimálne rovnako výpovedný. Na vzťahy s Ficom sa

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Andrej Danko

Hlas

Peter Pellegrini

Robert Fico

Smer

Slovensko

Teraz najčítanejšie