Denník N

Pozvánku na tretiu dávku vakcíny proti covidu dostali aj ľudia, ktorí ju tak skoro nepotrebujú

Foto N - Tomáš Benedikovič
Foto N – Tomáš Benedikovič

Aktualizácia 14.35. Esemeska je len pozvánka, človek môže zareagovať pozitívne aj negatívne, hovorí minister Lengvarský.

Za jediný týždeň dostalo esemesku s pozvánkou na tretiu dávky vakcíny proti covidu takmer 90-tisíc ľudí. Pri tretej dávke mali mať prednosť ľudia s poruchami imunity.

Esemeskovú pozvánku od Národného centra zdravotníckych informácií však dostali aj ľudia, ktorí na tretiu dávku ešte nemajú nárok alebo nemajú ochorenie, ktoré by mohlo spôsobiť, že sa im po dvoch dávkach vakcíny nevytvorila dostatočná imunita.

Pacienti s imunitnými poruchami majú mať nárok na tretiu dávku štyri týždne po druhej dávke. Ostatní dostanú tretiu dávku najskôr pol roka po druhej dávke. Treťou dávkou už zaočkovali 6400 ľudí. Štát začal aj s očkovaním zdravotníkov a klientov a zamestnancov sociálnych služieb.

Od pondelka sa spustí registrácia na tretiu dávku pre ľudí nad 55 rokov, ľudí s chronickým ochorením či ľudí v rizikových povolaniach.

Nie všetci ju potrebujú tak skoro

„Mám aj mladých pacientov, ktorí užívali jednorazovo balenie lieku na zvýšenie imunity a ktorým prišla pozývacia SMS na 3. dávku už tri mesiace po

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Očkovanie proti koronavírusu

Slovensko

Teraz najčítanejšie