Denník N

Chára aj Islanders začali sezónu rozpačito, tréner Trotz mu hľadá miesto v obrane

Barry Trotz pri prehre Islanders 1:5 proti Floride. Foto - TASR/AP
Barry Trotz pri prehre Islanders 1:5 proti Floride. Foto – TASR/AP

Dobrý deň,

Zdeno Chára začal v NHL svoju 24. sezónu. Vrátil sa do New Yorku Islanders, teda klubu, v ktorom sa kedysi jeho kariéra v NHL začala. Chárova hra, rovnako ako výkony celého tímu, však v úvode sezóny vzbudzuje skôr rozpačité a kritické reakcie.

Chárovi nevyšli predovšetkým úvodné dva zápasy, ktoré Islanders prehrali 3:6 v Caroline a 1:5 na ľade Floridy. V druhom stretnutí mal slovenský obranca štyri mínusové body, čo sa mu naposledy stalo 5. novembra 2010.

O Chárovi sme sa rozprávali s reportérom Joeom Pantornom, ktorý o Islanders píše pre denník AM New York Metro: „V niektorých momentoch sa zdalo, že nestačí tempu. Proti Chicagu však odohral zatiaľ najlepší zápas a očakávam, že jeho výkony sa budú uberať správnym smerom.“

V sumári týždňa sa dočítate aj o tom, ako Evander Kane potvrdil, že je hokejovým Mariom Balotellim. Hokejista, ktorý v minulosti napríklad počas play-off vysedával v kasíne, teraz dostal trest na 21 zápasov. Preukazoval sa totiž falošným očkovacím certifikátom.

Týždeň v NHL vám prinášame každý víkend počas sezóny a posielame ho aj e-mailom ako newsletter.


Zdeno Chára v staronovom klube dostáva pomerne veľký priestor. V úvodných štyroch zápasoch nastupoval v prvých dvoch obranných pároch, pričom jeho najnižší čas na ľade bol 16:21 min a pri výhre 4:1 na ľade Chicaga hral takmer 20 minút.

Niektorí fanúšikovia Islanders by si však želali, aby mal limitovanejšiu úlohu, prípadne aby v zostave dostali priestor mladší obrancovia Sebastian Aho (menovec útočníka Caroliny – pozn. red.) či Robin Salo. To, či vedenie klubu plánuje Cháru nasadzovať nepravidelne, zaujímalo aj novinára Joea Pantorna.

„Minulý týždeň som sa spýtal Loua Lamoriella (generálneho manažéra – pozn. red.), či je reálne, aby Chára v tejto sezóne odohral 75 a viac zápasov. Povedal mi, že

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Hokej

Týždeň v NHL

Zdeno Chára

Šport a pohyb

Teraz najčítanejšie