Denník N

Ministerka Kolíková: Nakoniec rušíme len štyri súdy. Reforma to stále je (+ video a podcast)

Mária Kolíková. Foto - TASR
Mária Kolíková. Foto – TASR

➡️ Počúvanie podcastov Denníka N je najpohodlnejšie v aplikácii Denníka N. Zvuk Vám nepreruší, ani keď zmeníte stránku, a počúvať môžete aj bez pripojenia na internet. Sťahujte kliknutím sem.

Tento text načítal neurálny hlas. Najlepšie sa počúva v aplikácii Denník N, aj s možnosťou stiahnutia na počúvanie offline. Našli ste chybu vo výslovnosti? Dajte nám vedieť.

Ministerka spravodlivosti musela ustúpiť od ambiciózneho plánu zrušiť až polovicu súdov. Najnovší návrh reformy počíta len so zrušením štyroch okresných súdov. Reforma to aj tak je, vysvetľuje Mária Kolíková (za SaS). V rozhovore sa dozviete:

  • ako by mala po novom vyzerať súdna mapa;
  • či ešte dôveruje Sme rodina a ako sa s hnutím Borisa Kollára funguje v koalícii;
  • či je tretí, najnovší návrh súdnej mapy skutočne posledný;
  • či zvažuje, že advokátsku komoru rozloží na viac regionálnych;

V stredu po rokovaní ste povedali, že dialóg k súdnej mape pokračuje a čoskoro predložíte už jej tretí návrh. Bude aj posledný? 

Je to návrh, ktorý bude výsledkom rozporových konaní v rámci celého legislatívneho procesu. Návrh pôjde na legislatívnu radu vlády a ako každý iný návrh môže prejsť nejakými zmenami aj v rámci vlády a parlamentu. Ja sa budem snažiť, aby tie zmeny boli prospešné, ak by prišli.

Je na tomto návrhu už zhoda v koalícii alebo, ak neprejde, tak už rezignujete na reformu a nebudete žiaden ďalší pripravovať?

Určite by som vážila takéto silné slová, lebo to

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Hegerova vláda

Mária Kolíková

Reforma súdnictva

Slovensko

Teraz najčítanejšie