Denník N

Väčšina Vlhovej pretekov na RTVS už nebude (program a rozpis vysielania)

Grafika – N/Michal Čižmarik
Grafika – N/Michal Čižmarik

Aj keď prvé tohtosezónne preteky Svetového pohára ešte vysiela verejnoprávna RTVS, o väčšinu potenciálnych štartov Petry Vlhovej prišla.

Ak by Vlhová štartovala tento rok vo všetkých pretekoch Svetového pohára a olympiáde, absolvovala by ich 39. Z toho na 15 jej štartov má zakúpené práva RTVS, zvyšok patrí televízii JOJ, ktorá bude priame prenosy vysielať na svojom novom okruhu JOJ Šport.

Dôvod je jednoduchý – peniaze. RTVS nedokázala prebiť ponuku súkromnej televízie JOJ, ktorá kúpila vysielacie práva na väčšinu Svetových pohárov v lyžovaní v spoločnom balíku s MS v hokeji. O tie teda RTVS prichádza tiež, to však až od roku 2024.

Pod maximálnym možným kalendárom Petry Vlhovej na túto sezónu (na všetkých pretekoch sa určite nezúčastní) nájdete aj vyjadrenia:

  • šéfa sekcie športu RTVS Mateja Hajka, ktorý vysvetľuje, prečo o Vlhovú prišli;
  • šéfa projektu JOJ Šport Romana Neuschla napríklad aj o tom, kto bude preteky komentovať;
  • bývalého programového riaditeľa RTVS Tibora Búzu o trhu s právami na športové prenosy.
Grafika – N

Tvár a hlas Sláva Jurka

RTVS sa zatiaľ nevracia do predcovidového režimu, keď začala do dejísk vysielať komentátora aj s expertom. Tí budú v Bratislave, no v dejiskách bude prítomný štáb aj s vyhradeným miestom v mixzóne.

Znamená to, že RTVS bude mať rozhovory s Vlhovou ešte v priamom prenose. S RTVS naďalej spolupracuje Veronika Velez-Zuzulová, potvrdila to aj na Instagrame.

„Preteky FIS budeme vysielať na stanici JOJ Šport. Komentovať ich budú naši skúsení komentátori, pričom do štúdia pozveme zaujímavých lyžiarskych hostí. Jednou z tvárí a hlasov bude moderátor Slávo Jurko,“ hovorí Neuschl.

Nereagoval však na otázku, či

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Lyžovanie

Médiá

Petra Vlhová

Šport a pohyb

Teraz najčítanejšie