Denník N

S Katharinou chce hovoriť každý. Rakúska hviezda Liensbergerová obdivuje Vlhovej sústredenosť

Popularita Kathariny Liensbergerovej po minulej sezóne výrazne stúpla. FOTO TASR/AP
Popularita Kathariny Liensbergerovej po minulej sezóne výrazne stúpla. FOTO TASR/AP

„Katharina potrebuje otázky v angličtine dostať v predstihu, aby sa na ne stihla pripraviť. Už teraz mám 20 ďalších žiadostí o rozhovor, takže na vás zrejme nevyjde čas. Teraz s ňou chce hovoriť každý,“ varovala hovorkyňa rakúskych lyžiarok.

Aj v Söldene bolo vidieť, že sa Katharina Liensbergerová v minulej sezóne stala v Rakúsku hviezdou. To, že dokázala v slalome zdolávať Petru Vlhovú aj Mikaelu Shiffrinovú, je v lyžiarskej krajine veľká vec.

Už predtým bola považovaná za veľký talent a mala dobré výsledky, minulá sezóna však bola pre ňu prelomová. Výsledkom bol malý glóbus za slalom, piate miesto v celkovom hodnotení Svetového pohára aj dve zlaté a jedna bronzová medaila na majstrovstvách sveta.

Vo štvrtok nakoniec odpovedala v angličtine aj bez vopred pripravených otázok Denníku N a americkému novinárovi z portálu Ski Racing.

Liensbergerová rozprávala o svojich ambíciách, Petre Vlhovej aj Jasnej, až kým ju hovorkyňa neodtiahla k ďalším rakúskym novinárom.

Je to bežná prax, napríklad na tenisových grandslamoch dokonca merajú čas trvania tlačovky. Aj keď sa športovcovi ďalej chce hovoriť, po prekročení vopred stanoveného času prídu od hovorcu medzi novinármi neobľúbené slová „last question“, čiže posledná otázka.

Vlhová? Bolo úžasné ju sledovať

Liensbergerovej (24) súperenie s Vlhovou a Shiffrinovou (obe 26) v slalome by malo opäť patriť k ťahákom sezóny. Skúsenejšie lyžiarky chcú naspäť malý glóbus vo svojej obľúbenej disciplíne. Aj Liensbergerovej ambície však po minulej sezóne vzrástli.

„Petra je taká ťažká súperka, pretože

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Lyžovanie

Petra Vlhová

Šport a pohyb

Teraz najčítanejšie