Denník N

OĽaNO zabúda, prečo ho ľudia volili

Nič dnes nevyzerá pri OĽaNO smiešnejšie ako matovičovské výlety do Cannes a tančeky s transparentmi pred komplexom Bonaparte.

Tak, a máme to už aj oficiálne – čierne na bielom. Táto vláda to s bojom proti korupcii nemyslí o nič smiešnejšie ako tá bývalá. Aspoň tak sa dajú vnímať slová poslankyne strany Sme rodina Petry Krištúfkovej, ktorá nevidí dôvod na to, aby jej kolega a minister Milan Krajniak mal čokoľvek komukoľvek vysvetľovať. A to sa bavíme až o 24 miliónoch, ktoré sa podľa zistení Investigatívneho centra Jána Kuciaka vyplatili cez úrad práce podozrivým schránkovým firmám. Inými slovami – o peniazoch, ktoré mohli naozaj niekomu reálne počas pandémie pomôcť, ale ktoré nakoniec skončili na účtoch tých, ktorí sa špekulatívne schovávajú za nedopátrateľné fiktívne firmy so sídlom mimo republiky.

Že vám to niečo pripomína? Áno, aj mne. Ide o spôsoby, akými za vlády Smeru tiekli rovnako milióny zo štátnej kasy do offshorov, akurát vtedy pri každom takomto odhalení do 15 minút stál Igor Matovič nastúpený pred kamerami aj so svojou suitou a chrlil oheň a síru. Dnes? Ohromujúce ticho, na aké si asi budeme musieť začať pri Matovičovi v podobných prípadoch zvykať.

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Boris Kollár

Igor Matovič

Milan Krajniak

OĽaNO

Sme rodina

Komentáre

Teraz najčítanejšie