Denník N

Federica Brignoneová: Vyhrala som a nikoho to nezaujímalo. Veľký glóbus mi prišiel poštou

Federica Brignoneová. Foto – TASR/AP
Federica Brignoneová. Foto – TASR/AP

Talianska lyžiarka Federica Brignoneová (31) vyhrala veľký glóbus rok pred Petrou Vlhovou. Šampiónkou sa stala v čase, keď sa začala pandémia koronavírusu, čo ju pripravilo o všetku radosť.

Minulý rok sa pri obhajobe trápila a uvažovala aj o konci kariéry. Momentálne sa už cíti dobre a opäť sa teší na súperenie s Vlhovou, Mikaelou Shiffrinovou či Larou Gutovou-Behramiovou.

V rozhovore pre Denník N sa vracia k ťažkému obdobiu po zisku veľkého glóbusu.

Poznáte sa s Petrou Vlhovou aj osobne?

Áno, sme si dokonca podobné, tiež mám totiž pri sebe stále brata. Rodina je pre nás obidve dôležitá. Rozdiel je v tom, že Petra má svoj vlastný tím, zatiaľ čo ja sa pripravujem v národnom tíme s ďalšími Taliankami. Bratova prítomnosť v ňom mi však veľmi pomáha.

Aká je Vlhová?

Petra je dobré a usilovné dievča, navyše sa stále zlepšuje a lyžiarsky rastie. Predtým bola výborná v slalome a obrovskom slalome, no vlani ukázala, že je veľmi dobrá aj v rýchlostných disciplínach. Je zábavné mať okolo seba takúto pracantku. Fyzicky je veľmi silná a verím, že aj tento rok budeme spolu súperiť. Už sa teším na naše súboje.

Po zisku veľkého glóbusu to nie je vždy jednoduché.

To je pravda.

Vy ste sa pri obhajobe trápili. Lara Gutová-Behramiová povedala, že sa po víťazstve vo Svetovom pohári cítila dokonca najhoršie v kariére. Petra Vlhová zas bola po vlaňajšej náročnej sezóne vyčerpaná fyzicky aj psychicky, potrebovala po nej dve dovolenky a vymenila aj trénera. V čom je obdobie po veľkom glóbuse také zradné?

Splníte si najväčší sen. Napríklad ja som si nikdy nemyslela, že

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Lyžovanie

Petra Vlhová

Rozhovory

Šport a pohyb

Teraz najčítanejšie