Denník N

Polícia ho hľadala päť týždňov, rodičom stačila hodina. Snúbenca zabitej blogerky našli mŕtveho

Brian Laundrie a Gabby Petitová. Foto - Instagram Gabby Petitovej
Brian Laundrie a Gabby Petitová. Foto – Instagram Gabby Petitovej

Bol štvrtok, krátko po štvrť na šesť popoludní miestneho času, keď dvaja policajti z FBI vošli do domu Chrisa a Roberty Laundrieovcov. Nezdržali sa dlho, v ich dome v meste North Post strávili dve minúty. Prišli im povedať, že majú nezvratný dôkaz: ich syn je mŕtvy.

Pozostatky Briana Laundrieho objavili v močaristej floridskej rezervácii Carlton. Keďže rodičia boli pri náleze, vedeli, že medzi kosťami bol aj kus lebky. Vďaka tomu mohli detektívi porovnať zubné záznamy s tými, ktoré patrili Laundriemu, a potvrdiť, že sa zhodujú.

FBI potom vydala správu, prostredníctvom ktorej oznámila nález aj verejnosti.

Z istého hľadiska sa tak uzavrel jeden z najsledovanejších prípadov v USA. Laundrie sa v júli so snúbenicou Gabby Petitovou vydal na cestu po Amerike, z ktorej sa však vrátil len on. O pár dní zmizol a v septembri objavili telo zavraždenej Petitovej.

Okolo prípadu však stále zostáva mnoho nezodpovedaných otázok. Tými hlavnými sú, čo presne sa medzi Brianom a Gabby odohralo a či ju uškrtil on. I keď mnohí v USA aj vo svete sú presvedčení o jeho vine, polícia zrejme nebude mať usvedčujúci dôkaz, pokiaľ nenájde Laundrieho priznanie.

Medzi vecami, ktoré sa v močiaroch našli, bol totiž aj Laundrieho zápisník. V akom je stave a či sa z neho dá niečo vyčítať, zatiaľ polícia neupresnila.

Čo vedia rodičia

Veľmi nejasná je aj úloha Laundrieho rodičov, ktorí viackrát

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Svet

Teraz najčítanejšie