Denník N

Je to iná Vlhová, hovorí Velez-Zuzulová. Pomôcť jej to môže na mäkkom snehu

Foto - TASR/Martin Baumann
Foto – TASR/Martin Baumann

Dobrý deň,

Petra Vlhová začala sezónu 3. miestom v obrovskom slalome v rakúskom Söldene. Zopakovala výsledok z minulého roka, ktorý zakončila ziskom veľkého glóbusu za celkový triumf vo Svetovom pohári.

Dnes vyhrala Mikaela Shiffrinová, druhá skončila Lara Gutová-Behramiová.

Svetový pohár pokračuje až o tri týždne paralelným obrovským slalomom v Lechu/Zürse, na ktorý si Vlhová odskočí zo sústredenia vo fínskom Levi – tam sa idú dva slalomy 20. a 21. novembra.

Vlhová newsletter je článok, ktorý prinášame po každom štarte Petry Vlhovej a zhŕňame v ňom aktuálne dianie. Celý vám ho môžeme posielať e-mailom, stačí sa prihlásiť na odber.


Petra Vlhová v minulej sezóne vyhrala Svetový pohár v lyžovaní. Po nervóznej sezóne po piatich rokoch vyhodila trénera Livia Magoniho. Minulý týždeň naznačila, že to spravila aj preto, aby nevyhorela.

Vymenila ho za pokojnejšiu povahu – Švajčiara Maura Piniho. A netradične si zobrala dve dovolenky.

„Teraz je už iná,“ povedala Veronika Velez-Zuzulová v štúdiu RTVS po tom, ako Vlhová v prvých pretekoch sezóny obsadila 3. miesto, čím v obrovskom slalome v Söldene zopakovala minuloročný výsledok.

„Áno, všeobecne som oveľa pokojnejšia a šťastnejšia ako minulý rok a asi to vidno aj na mojej jazde,“ reagovala pre slovenských novinárov.

„Cítila som sa asi najlepšie za všetky úvodné preteky sezóny vo svojej kariére.“

Velez-Zuzulová si všimla nielen to, že sa Vlhová viac usmieva, ale aj spôsob, ktorým

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Lyžovanie

Petra Vlhová

Vlhová newsletter

Šport a pohyb

Teraz najčítanejšie