Denník N

Igor Vlha sa objal s Pinim a hovoril: Magoniho mám rád. Výmena bola prirodzená ako v hokeji

Igor Vlha v januári 2020. Foto - TASR/Martin Baumann
Igor Vlha v januári 2020. Foto – TASR/Martin Baumann

Dobrú náladu vo Vlhovej tíme bolo vidieť aj na jej otcovi Igorovi. V cieli sa najskôr objal s novým trénerom Maurom Pinim a potom porozprával slovenským novinárom dojmy z prvého štartu svojej dcéry v sezóne.

Manažér jej tímu bol spokojný aj preto, že deň predtým predpovedal dcére horšie umiestnenie. S veľkým uznaním sa vyjadril k výkonu Mikaely Shiffrinovej.

Ako hodnotíte štart do sezóny?

Som veľmi spokojný. Sölden je vždy dôležitý, ukáže vám, ako ste na tom a kam sa máte zaradiť. Dôležitý je aj pre hlavu a nastavenie do tréningu.

Aj vlani bola vaša dcéra v Söldene tretia, keď sa posúvala z nižšej pozície po 1. kole. Skúste tie dva štarty porovnať.

Minulý rok ju v 1. kole ovplyvnila nervozita. Teraz sme trochu inde, aj preto to vyšlo tak, ako to vyšlo, a sme maximálne spokojní.

Videli ste v jej jazdách aj chyby?

V 2. kole bol dôležitý vrchný úsek, kde si spravila dobrý náskok. Napokon jej vydržal a vďaka tomu sme porazili dievčatá z Rakúska.

V minulej sezóne ste pre protipandemické opatrenia nemohli chodiť na preteky. Tešili ste sa do Söldenu, kde boli konečne aj diváci?

Samozrejme, aj teraz sú nejaké opatrenia a sme zavretí v bubline, ale to mi neprekáža. Je príjemné opäť vidieť ľudí, ako sa tešia. Naozaj super, že sú fanúšikovia späť, bolo tu aj veľa Slovákov. Musíme byť však naďalej opatrní, aby sme takto mohli prežiť celú sezónu.

Budete chodiť na všetky preteky?

Obmedzenia v tíme sú dosť veľké. Budem chodiť na preteky, ale neviem, či na všetky. Budeme sa rozhodovať zo dňa na deň. Chceme ísť do Levi [dva slalomy koncom novembra] a potom uvidíme.

Po pretekoch ste sa objali s trénerom Maurom Pinim. Aké boli jeho prvé slová?

Včera večer sme

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Lyžovanie

Petra Vlhová

Šport a pohyb

Teraz najčítanejšie