Denník N

Adam Žampa: Tréning s Vlhovou? Bolo by to miešanie hrušiek s jablkami

Adam Žampa. Foto –TASR
Adam Žampa. Foto –TASR

Vstup do sezóny majú za sebou aj súrodenci Adam (31) a Andreas (28) Žampovci. Do druhého kola v obrovskom slalome v Söldene postúpil len starší Adam, ktorý obsadil 28. miesto. Andreas skončil v prvom kole na 43. priečke zo 71 lyžiarov.

Adam Žampa bol v cieli spokojný len čiastočne. V mixzóne slovenským novinárom hovoril, že ho potešil postup do druhého kola, ale v ňom sa chcel výrazne posunúť. Nakoniec za ním skončili len tí dvaja súperi, ktorí druhé kolo nedokončili.

Čo vám ukázali úvodné preteky v sezóne?

To, čo som aj čakal – že to bude veľmi vyrovnané. Všetci tridsiati, ktorí postúpili do druhého kola, sa zmestili do dvoch sekúnd.

Máte na začiatku olympijskej sezóny iný pocit ako v ostatných sezónach?

Beriem to viac-menej rovnako. V lyžovaní je každá jazda iná, a keď chcete dosiahnuť dobrý výsledok, musí v daný deň všetko do seba zapadnúť. Sústredím sa vždy len na najbližšie preteky. Špecifikum olympijskej sezóny je v tom, že sa vám celú sezónu nemusí dariť a potom to môže vyjsť na olympiáde ako mne v roku 2014.

S čím by ste na konci zimy boli spokojný?

Chcem pravidelne bodovať v obráku. Takisto je dôležité, aby mi držal chrbát. Vrcholom bude olympiáda. Pokúsim sa vybojovať si dovtedy čo najlepšie číslo, aby som v Pekingu dokázal urobiť top výsledok ako vlani na majstrovstvách sveta.

Ester Ledecká hovorila, že ako menší tím majú problém s niekým sa spojiť a spoločne trénovať. Ako to riešite vy?

Snažíme sa spolupracovať s Chorvátom Filipom Zubčičom alebo Slovincom Žanom Kranjecom. Nie je to jednoduché, pretože oni sa takisto snažia vybaviť pre seba dobré podmienky a nikto si pre seba nechce len tak vychovať konkurenciu. Získať dobré podmienky na tréning nie je jednoduché, ale sem-tam sa malé tímy spájajú, aby sa vedeli dorovnať.

Neprichádza do úvahy spájanie na tréningu s Petrou Vlhovou?

Nedá sa miešať jabĺčka s hruškami. Ženské lyžovanie je

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Lyžovanie

Petra Vlhová

Šport a pohyb

Teraz najčítanejšie