Denník N

Euroligy: Nešikovní, slabí a bez plánu. Poníženie Manchestru United

Ole Gunnar Solskjaer, bývalý manažér Manchestru United. Foto - TASR/AP
Ole Gunnar Solskjaer, bývalý manažér Manchestru United. Foto – TASR/AP

Dobrý deň,

v nedeľu čelili mnohí futbaloví fanúšikovia náročným voľbám – v rozmedzí niekoľkých hodín sa uskutočnilo hneď päť mimoriadne atraktívnych zápasov. Postupne proti sebe nastúpili Barca a Real, Manchester United a Liverpool, AS Rím a Neapol, Inter a Juventus či Marseille a PSG.

Niektoré z týchto súbojov oslnili viac, niektoré menej. O všetkých z nich píšeme a okrem toho pridávame aj tradičné rubriky vrátane Výroku týždňa či Statusu týždňa.

Dočítate sa aj:

  • prečo Liverpool vyhral nad Manchestrom United 5:0;
  • že sučasťou El Clásica bol aj duch Josého Mourinha;
  • že Mourinha vylúčili a na súpiske Lazia bol prvýkrát Mussoliniho pravnuk;
  • o novom veľkom hráčovi Borussie Dortmund;
  • o tom, že s problémovými francúzskymi fanúšikmi už má skúsenosť aj Lionel Messi.

V Euroligách sa snažíme každý týždeň zhrnúť to najpodstatnejšie, čo sa cez víkend stalo v piatich špičkových ligách. Môžete ich dostávať aj ako newsletter.


Anglicko: Ole musí zostať!

Liverpool v nedeľu večer ponížil Manchester United. Na štadióne svojho rivala Old Trafford zvíťazil 5:0 a zápas ani chvíľu nevyzeral vyrovnane. United je na siedmej priečke v tabuľke so sedembodovou stratou na druhý Liverpool, ale jeho problém je hlbší. Po debakli v šlágri kola sa opäť rozpráva o tom, že manažér Ole Gunnar Solskjaer by mohol v klube skončiť.

Liverpool podal výborný výkon, hviezdny Mohamed Salah strelil hetrik a po góle pridali aj Naby Keita a Diogo Jota. United mu vôbec nedokázal odporovať. Solskjaer v pozápasovom rozhovore pre BBC Radio 5 rozprával o „najtemnejšom dni“ svojej trénerskej kariéry, ale skončiť nechce.

„Zašiel som príliš ďaleko na to, aby som to vzdal. Nie som taký človek,“ pokračoval. „Mali sme pocit, že sa dostávame tam, kde chceme byť. Ale v posledných týždňoch neprišli výsledky a narazili sme do múru. Inkasovali sme príliš veľa jednoduchých gólov a to je veľký problém.“

Solskjaer prijal zodpovednosť za problémy United, ale zároveň povedal, že verí vo svoje schopnosti. Otázne je, či mu stále veria funkcionári, ktorí mu po minulotýždňovej prehre s Leicesterom vyjadrili podporu.

Liverpool dosiahol najvyššie víťazstvo na Old Trafforde vo svojej histórii a celkovo najvyššie od októbra 1895, keď United doma na Anfielde porazil 7:1.

Výkon United bol veľmi slabý a mnohí fanúšikovia zo štadióna odchádzali už po polčasovej prestávke za stavu 0:4.

V druhom polčase prišiel ďalší gól Salaha a ešte aj červená karta Paula Pogbu za zákrok na Keitu. Fanúšikov Liverpoolu veľmi potešil aj neuznaný gól Cristiana Ronalda a počas zápasu aj po ňom ironicky

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Bundesliga

Euroligy

Futbal

La Liga

Ligue 1

Premier League

Serie A

Šport a pohyb

Teraz najčítanejšie