Denník N

V Česku ohlásili opatrenia podobné našim a zažili rekordný víkend v očkovaní. U nás záujem ďalej klesá

Foto N – Tomáš Benedikovič
Foto N – Tomáš Benedikovič

Slováci veria konšpiračným teóriám o koronavíruse – aj to ich ovplyvňuje, aby sa nedali zaočkovať.

Počet zaočkovaných prvou dávkou na Slovensku naďalej klesá. Zmenu neprinieslo zhoršenie epidemickej situácie ani nárast počtu bordových a čiernych okresoch, kde sa sprísnili opatrenia. Už dva týždne po sebe centrá zaočkovali menej ako 10-tisíc ľudí.

Kým na Slovensku vidieť neustály pokles záujmu o očkovanie, v Česku zažili rekordný víkend. Na hlavnej železničnej stanici v Prahe cez víkend stáli na očkovanie ľudia v dlhých radoch. V sobotu tam zaočkovali 399 ľudí. V pražskom obchodnom centre Chodov dostalo vakcínu až 1 018 ľudí. Rekordy hlási aj obchodné centrum Olympia v Brne, kde sa v sobotu dalo zaočkovať 569 ľudí.

Len v sobotu sa na očkovanie v Česku prihlásilo 12 500 ľudí. Už v piatok pritom v Česku zaočkovali podľa portálu TN.cz takmer 30-tisíc ľudí. Čo je trikrát toľko, ako my zaočkujeme za týždeň. Treba dodať, že Česko má dvojnásobne toľko obyvateľov. Ale má aj o desať percentuálnych bodov viac zaočkovaných ako my.

Plne zaočkovaných proti covidu je na Slovensku 43,7 percenta celej slovenskej populácie. Kompletná zaočkovanosť v dospelej populácii je 52,3 percenta a v detskej populácii 6,5 percenta. Podľa dát už vakcínu dostalo 11 detí vo veku 5 až 9 rokov.

Sprísňujú opatrenia, spoplatňujú testy

Čo sa v Česku deje? Jedna zo zmien je, že v Česku začali minulý týždeň rýchlo

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Očkovanie proti koronavírusu

Slovensko

Teraz najčítanejšie