Denník N

Ján Benčík: Kandidatúru do parlamentu som oľutoval viackrát (+ video)

Ján Benčík. Foto N - Tomáš Benedikovič
Ján Benčík. Foto N – Tomáš Benedikovič

Strana Za ľudí sa nerozpadla na hodnotových otázkach, ale na tom, že Veronika Remišová mala bližšie k bývalému premiérovi Matovičovi a štýlu jeho politiky, vraví poslanec Ján Benčík.

➡️ Počúvanie podcastov Denníka N je najpohodlnejšie v aplikácii Denníka N. Zvuk Vám nepreruší, ani keď zmeníte stránku, a počúvať môžete aj bez pripojenia na internet. Sťahujte kliknutím sem.

Tento text načítal neurálny hlas. Najlepšie sa počúva v aplikácii Denník N, aj s možnosťou stiahnutia na počúvanie offline. Našli ste chybu vo výslovnosti? Dajte nám vedieť.

Ján Benčík (74) je poslanec parlamentu. Kandidoval za stranu Za ľudí, pred časom prešiel do klubu SaS. V rozhovore hovorí:

  • kedy svoju kandidatúru do Národnej rady oľutoval,
  • prečo žiada ospravedlnenie od poslanca Miroslava Suju,
  • ako vnímal status poslanca Tarabu o prezidentkinej dcére,
  • aj ako sa pozerá na rozpad Za ľudí.

Poslancom ste sa stali po sedemdesiatke, ak sa nemýlim, po pánovi Kerekrétim z OĽaNO ste druhým najstarším zákonodarcom v parlamente, a to všetko v čase extrémnej polarizácie a osobných útokov nielen v Národnej rade, ale v celej spoločnosti. Nemávate občas chvíle, keď si poviete – nestojí mi to za to, radšej by som sedel v pokoji doma?

Hneď na úvod vás poopravím, pôvodne som si aj ja myslel, že som druhým najstarším poslancom, ale nie je to tak. Hoci sa nepatrí hovoriť o veku dámy, pani Záborská je o mesiac odo mňa staršia. A zdá sa mi, že aj jeden poslanec Smeru je odo mňa o niečo starší. Ale aby som odpovedal na vašu otázku, áno, je pravda, že rozhodnutie kandidovať do parlamentu som oľutoval už viackrát.

V ktorých chvíľach?

Najvážnejšie to bolo v období

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Rozhovory

SaS

Za ľudí

Slovensko

Teraz najčítanejšie