Denník N

Hádky, výpovede a ostré náboje. Čo sa dialo na nakrúcaní, než Baldwin zasiahol kameramanku

Alec Baldwin telefonuje po tom, čo bol vypočutý políciou. Foto – TASR/AP
Alec Baldwin telefonuje po tom, čo bol vypočutý políciou. Foto – TASR/AP

Prípravu filmu Rust sprevádzali chyby a protesty zamestnancov ešte pred štvrtkovou tragédiou, pri ktorej producent a hlavná postava snímky Alec Baldwin omylom zastrelil kameramanku Halynu Hutchinsovú.

Niektorí dokonca na protest tesne predtým odišli z natáčania. Český koproducent filmu Petr Jákl hovorí, že chyby sa na natáčaní stávajú, aj keď nebývajú také tragické.

Zásadná otázka – ako?

Ďalší osud filmu Rust (v preklade Hrdza) je nateraz neistý. Alec Baldwin sa úplne stiahol z verejného i pracovného diania, a pretože okrem hlavnej úlohy zastáva aj pozíciu postproducenta snímky, bez neho sa natáčanie nemôže pohnúť ďalej.

Navyše väčšina ľudí, ktorí na filme na ranči v Novom Mexiku pracovali, z miesta odišla. Ako postupne vychádza najavo, mnohí dokonca prestali pracovať ešte pred tragédiou: na protest proti zlým profesijným podmienkam.

Cez víkend sa za 42-ročnú Halynu Hutchinsovú držali smútočné vigílie, v piatok sa s ňou súkromne rozlúčil aj jej manžel Matt a deväťročný syn Andros, za ktorými v nedeľu zašiel aj herec Alec Baldwin. Fotografi ich zachytili v dojemnom

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Kultúra, Svet

Teraz najčítanejšie