Denník N

Zabil priateľku a rozrezal telo suseda. Milionára z USA napokon prezradil preklep a rozhovor s filmármi

Robert Durst na súde. Foto - TASR/AP
Robert Durst na súde. Foto – TASR/AP

Aktualizované 10.1. Durst zomrel vo väzení vo veku 78 rokov, príčinou smrti bola zástava srdca.

Na Štedrý deň roku 2000 prišla do domu Susan Bermanovej v Los Angeles polícia. Priviedol ju tam odkaz od anonyma, ktorý písal, že v jej dome je mŕtvola. Keď policajti dorazili na miesto, ženu našli ležať na zemi s prestrelenou hlavou.

V tom čase už bola mŕtva minimálne deň. Páchateľ ju strelil zozadu do hlavy.

Vyšetrovanie nebolo úspešné, no z vraždy bol podozrivý milionár Robert Durst, jeden z dedičov veľkej developerskej firmy, ktorá stavala mrakodrapy na Manhattane. Motív mal súvisieť s inou záhadou, ktorá Dursta roky obklopovala – zmiznutím jeho manželky.

Tá sa stratila v roku 1982 a jej rodina bola presvedčená o tom, že ju zabil Durst.

Milionára polícia pôvodne pri vyšetrovaní nepodozrievala a z vraždy nebol obvinený. Až doteraz. V prípade, ktorý je starý takmer 40 rokov, voči Durstovi vzniesli obvinenie.

Stalo sa to iba krátko po tom, čo ho odsúdili na doživotie za vraždu Bermanovej. Durst ju zabil, lebo sa bál, že polícii porozpráva o smrti jeho manželky.

Susedovo telo rozrezal a hodil do mora

78-ročnému mužovi sa roky podarilo unikať pred obvineniami z vrážd dvoch žien. Aj potom, čo v roku 2001 zabil ďalšieho človeka – svojho suseda. Je možné, že by sa mu to darilo dodnes. Ak by 15 rokov po Bermanovej smrti neurobil osudovú chybu.

Durstova veľká chyba spočíva v tom, že súhlasil

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Svet

Teraz najčítanejšie