Denník N

Smrteľný nepriateľ Roberta Fica

Foto N - Tomáš Benedikovič
Foto N – Tomáš Benedikovič

Potvrdzuje sa, aké revolučné rozhodnutie bolo zvoliť za špeciálneho prokurátora Daniela Lipšica.

Rozhovor advokátov Gašpara a Paru o fyzickej likvidácii Daniela Lipšica sú pravdepodobne len silácke reči, aké sa v súkromných rozhovoroch vyskytujú často. Ukazuje to napríklad skutočnosť, že terčom agresívnych slov bol aj Robert Kaliňák, ktorému by mladý Gašpar vrazil vidličku do čela alebo by ho zhodil z motorky.

Lenže konkrétne autor tohto komentára si kedysi aj o Kočnerových vyhrážkach Jánovi Kuciakovi myslel, že sa neskončia fyzickým násilím. Súčasného špeciálneho prokurátora už okrem toho v minulosti zavraždiť chceli. A ak je navyše pravda všetko, z čoho sú Gašparov klient (Norbert Bödör) a jeho otec (Tibor Gašpar) podozriví, máme do činenia s nebezpečnou zločineckou skupinou. Preto zľahčovanie nemusí byť namieste.

Neskrývaná nenávisť voči Lipšicovi v okruhu ľudí z poľovníckej chaty je totiž fakt, s ktorým treba počítať. Samotný Robert Fico ho na jednej z nahrávok označil za svojho „smrteľného nepriateľa“, čo je rádovo výpovednejšie ako dajme tomu Parova veta o zrazení Lipšica na priechode.

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Daniel Lipšic

Nahrávky na chate

Robert Fico

Robert Kaliňák

Tibor Gašpar

Komentáre

Teraz najčítanejšie