Denník N

Ľúbili sme ich, no oni a ony o tom nemali ani potuchy. Aká je neopätovaná láska

Ilustračné foto - Flickr.com/Syahmir
Ilustračné foto – Flickr.com/Syahmir

K napísaniu tohto textu ma inšpiroval nedávno zosnulý herec James Michael Tyler, ktorý v seriálových Priateľoch stvárňoval Gunthera – beznádejne zamilovaného do nič netušiacej Rachel. Jeho neopätovaná láska až zbožné vzhliadanie k Rachel boli na jednej strane smiešne, na druhej strane sa s ním veľa ľudí vedelo stotožniť a súcitiť. Skúsenosť s jednostrannou láskou majú totiž mnohí. Jedni sa pri spomienkach na ňu už len smejú, iných zasiahla hlboko.

Keď som sa viacerých svojich známych, ktorí boli v čase vysielania Priateľov dvadsiatnici ako ja, spýtala, či sa niekedy cítili ako Gunther, takmer všetci odpovedali, že áno.

Dalibor Janda a Paľo

Manažérka v obchodnej spoločnosti Žaneta (47) hovorí, že krátko pred dvadsiatkou bola zamilovaná do speváka Dalibora Jandu. „Ja som z toho jeho chrapľavého hlasu bola celkom namäkko. Už som nebola vlastne ani tínedžerka, čo by ešte bolo ospravedlniteľné, bola som už mladá žena a takto mi zašibávalo. Toto asi nie je presne tá láska, o ktorej sa chceme baviť, ale pamätám si to dodnes,“ vraví.

Tomu, čo prežíval Gunther voči Rachel, sa skôr podobá to, čo cítila Žaneta voči Paľovi

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Rodina a vzťahy

Teraz najčítanejšie