Denník N

O zneužití Kyla Beacha som nevedel, hovorí Hossa. NHL vyzval na založenie nadácie

Hossa počas tlačovej konferencie. Foto - TASR/AP
Hossa počas tlačovej konferencie. Foto – TASR/AP

Mariána Hossu čaká 14. novembra v Toronte uvedenie do Siene slávy NHL, ktorému mala pôvodne predchádzať aj slávnostná ceremónia na štadióne Chicaga Blackhawks.

Vzhľadom na zistenia, že vedenie Chicaga počas play-off 2010 neriešilo sexuálne zneužitie Kyla Beacha videotrénerom Bradom Aldrichom, však majitelia klubu po vzájomnej dohode s Hossom slávnostný večer odložili na zatiaľ neurčený dátum.

„Všetci sa zhodli, že pre našu organizáciu teraz nie je čas na oslavy, ale na premýšľanie a sebareflexiu. Marián a vedenie klubu vedia, že musíme získať späť dôveru komunity a vyvodiť zodpovednosť po tom, ako Kyle Beach odvážne vystúpil,“ píše sa v stanovisku Blackhawks.

Hossa, ktorý v roku 2010 získal prvý zo svojich troch Stanleyho pohárov, sa k téme doteraz nevyjadroval, ale v utorok mal pred odletom do zámoria tlačovú konferenciu. Hneď v jej úvode k prípadu prečítal stanovisko.

„V prvom rade chcem povedať, že je ťažké si predstaviť, čím si Kyle musel prejsť. Držím mu palce, aby našiel silu a žil život, ktorý bude čo najmenej ovplyvnený negatívnymi udalosťami, ktoré osobne odsudzujem,“ hovoril Hossa.

„Čo sa týka mňa, o týchto udalostiach som

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Hokej

Marián Hossa

NHL

Šport a pohyb

Teraz najčítanejšie