Denník N

Conte nie je len ďalší Mourinho. V Tottenhame dostal väčšiu moc nad prestupmi

Conte ako tréner Interu. Foto - TASR/AP
Conte ako tréner Interu. Foto – TASR/AP

Antonio Conte bude Tottenham viesť prvýkrát dnes na ihrisku Vitesse v Európskej konferenčnej lige.

Prinesie Antonio Conte ligový titul aj Tottenhamu Hotspur? Klub na víťazstvo anglickej ligy čaká už 60 rokov.  A nový manažér, ktorého príchod oznámili v utorok, je známy ako tréner, ktorý vyhráva.

V Juventuse odštartoval sériu deviatich titulov v rade a zároveň ju aj ukončil, keď v minulej sezóne vyhral „scudetto“ s milánskym Interom. Príchod Conteho však nemôže sám osebe vyriešiť hlbšie problémy Tottenhamu a do veľkej miery ide aj o politické rozhodnutie funkcionárov.

Riaditeľ Tottenhamu Fabio Paratici povedal, že Conte je „jedným z najlepších trénerov sveta“ a prinesie „vášeň a vedomosti“.

Do Tottenhamu prichádza v ťažkých časoch. V apríli v klube skončil José Mourinho, stroskotal projekt európskej Superligy, cez leto sa riešil plánovaný odchod najväčšej hviezdy Harryho Kanea, a novým manažérom sa stal Nuno Espirito Santo, ktorý pre klub nebol ani prvou voľbou.

Počas víkendovej prehry s Manchestrom United fanúšikovia pískali na Nuna aj šéfa klubu Daniela Levyho.

Levy Nuna vyhodil a nahradil ho Conte, s ktorým Tottenham rokoval už na začiatku leta.

„V lete sme sa nedohodli, lebo môj odchod z Interu bol ešte príliš čerstvý a emočne som bol ešte na konci sezóny, takže som cítil, že ešte nenastal ten správny čas,“ povedal pre oficiálnu stránku klubu.

Prvotné rokovania medzi Contem a Tottenhamom však v skutočnosti dopadli neúspešne pre dôležité nezhody, ktoré sa údajne týkali aj rozhodovania o prestupovej politike.

„Levy teraz dal sľub, ktorý v minulosti dával iba neochotne. Týka sa prestupov. Keď bol už zatlačený do kúta, Levy musel dať Contemu určité zábezpeky. Contemu povedal, že keď nájde správneho hráča, vždy ho podporí. A či toto znie sľubne, alebo je to otvorené interpretácii, už závisí od vášho pohľadu,“ píše novinár Guardianu David Hytner.

Chyba United?

Na Levyho existujú rôzne názory: podľa niektorých nenapĺňa potenciál Tottenhamu, podľa iných klub dostal na ďalšiu úroveň. Tottenham je

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Futbal

Premier League

Šport a pohyb

Teraz najčítanejšie