Denník N

Heger: Polícia musí ochrániť občanov pred grázlami, ktorí im znepríjemňujú život

Predseda vlády Eduard Heger. Foto N - Tomáš Hrivňák
Predseda vlády Eduard Heger. Foto N – Tomáš Hrivňák

Predseda vlády sa počas pracovnej cesty na východe Slovenska zúčastnil aj na diskusii Denníka N v košickej Tabačke.

Odpočúvania z poľovníckej chaty pri Leviciach sú témou, ktorá v posledných dňoch hýbe Slovenskom. Čo vás vyrušilo viac, tie pochybné dôvody o pytliakoch, pre ktoré polícia nasadila ITP prostriedky, a následný únik záznamov do médií alebo obsah rozhovorov, ktoré tam viedol Fico a spol.?

Neteší ma žiadny únik akýchkoľvek dokumentov. Tak by to v zdravej a vyspelej spoločnosti nemalo byť. Na druhej strane, toto je mnohoročný pretrvávajúci problém – či už to bola Gorila, alebo dokumenty na prezidenta Kisku, alebo aj na Igora Matoviča. Tie dokumenty boli dokonca v rukách vtedajšieho premiéra.

Čo sa týka trestnoprávnej roviny, to musia vyhodnotiť orgány činné v trestnom konaní. Zaujímavá však je etická rovina tých nahrávok. Keď Robert Fico hovorí o tom, aká strašná choroba je covid, a pritom tu organizuje protesty a odhovára starých ľudí od opatrení, od nosenia rúšok a podobne, alebo keď hovorí, ako mu zmizlo 50-tisíc a zlaté mince, a nenahlási to polícii… Veď nad tým sa vám zastavuje rozum. Neviem si predstaviť, aby to nenahlásil polícii človek, ktorý tie peniaze poctivo zarobil.

Čo vás teda vyrušilo viac? Obsah tých rozhovorov?

Prirodzene, ten závažný obsah rozhovorov Roberta Fica, Roberta Kaliňáka a ďalších, ktorí na nahrávkach sú.

Bol podľa vás taký závažný, že je v poriadku, keď ho médiá publikovali vo verejnom záujme?

Ak človek vo verejnej funk

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Eduard Heger

Košice

Slovensko

Teraz najčítanejšie